Manisa Valiliği'nde görevinin 14'üncü gününde Valimiz Mustafa Hakan Güvençer ile basın kuruluşları olarak Öğretmenevi'nde kahvaltıda buluştuk. Dün sabah Kitapsaray'daki evimden yürüyerek Öğretmenevi'ne gittim. Vilayet basın görevlileri Şehriban hanım ve İsmail bey, Erdinç Yumrukaya ile konuşuyorlardı. Bir kısım yerel medyanın mensupları da oradaydı. Haşim Ağar, Mevlüt Çırakoğlu, Ali Filizkan, Erdinç Yumrukaya ve Valimiz Güvençer ile kahvaltı masamıza oturduk. Kısa sürede basın mensupları ile bir araya gelme düşüncesi nedeniyle Valimizi kutlarım.
GENİŞ BİR KATILIM OLDU
Kahvaltıya ilgi büyüktü. Köşe yazarlarına kadar Manisa'da görev yapan Ulusal ve yerel medya mensupları Vali Güvençer'in ilk basınla tanışma toplantısına katılım göstermişti. Zerrin Ağar ve Yüksel Gördes'i de gördüm. Kahvaltı saat 09.30'da başladı, 11.30'da bitti. Valimiz Mustafa Hakan Güvençer, kahvaltıda üstüne basa basa buluşmanın basın toplantısı olmadığını, dostluk kahvaltısı olduğunu ifade etti, kısa ve öz konuştu. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak ben de kendisine tekrar "Hoş geldin" diyerek, kısa sürede bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığımızı belirttim. Kahvaltıya katılan meslektaşlarım ve köşe yazarları Vali'ye çeşitli sorular sordu, bugün görevdeki 15 gününü dolduracak olan Valimiz de Manisa'yı tanıma sürecinde olduğunu ifade etti. Bu tip toplantıların mülkiye amirleri ile ayda bir yapılmasını planladığını söyledi. Demeç vermenin Vali'ye ait olduğunu, teknik bilgileri içeren açıklamaları kurumların yapabileceğini söyledi. Sonra hep birlikte fotoğraf çekildik. Valimiz katılanların elini teker teker sıkarak uğurladı.
Hayırlı, uğurlu olsun, Valimiz sıcak ve sevecen, Manisa olarak genç Valimizle kentimizin yeni hizmetler kazanacağına inanıyorum.
ESKİ GARAJ, YENİ PROJE
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şehrimizin sorunlarını bir bir çözmek için birbirinden güzel ve önemli projelere imza atıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre 2015 yılı gider bütçesinde 98,27'lik gerçekleşme oranı yakalayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, 30 Büyükşehir Belediyesi arasında 2'nci sırada yer aldı. Yine bütçeler arasında yatırımlara en çok pay ayıran belediyeler arasında da yüzde 51,32'lik oran yakalayan Manisa Büyükşehir Belediyesi ilk sırada yer aldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin elde ettiği oranlar, Başkan Ergün'ün vatandaşlara ulaştırdığı hizmetleri de tescillemiş oldu.
DAVET ETTİ
Ekibiyle birlikte gece-gündüz demeden Manisa'nın geleceğine yönelik yatırım ve hizmet üreten Başkanımız Cengiz Ergün'den bir davetiye elime ulaştı. ‘Eski Garaj Yeni Proje' başlıklı bu davetiyede, bugün Kültür Merkezi Lale Salonu'nda bir toplantı gerçekleştirileceği ve proje tanıtımı yapılacağı duyumunu aldım. Malumunuz olduğu üzere, 2014 yılı Mart ayında şehir merkezinde bulunan terminal, Gediz Nehri kıyısındaki Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne taşınmıştı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibinin ilimize kazandırdığı yeni terminal, Manisa'ya yakışır bir proje olmuştu. Tabi Manisalıların ‘Yeni Garaj' olarak adlandırdığı eski terminalde de yıkım çalışması yapıldı ve o bölgeye yeni Manisa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası yapılacağı dilden dile dolaşmaya başladı.
YENİ MÜJDE NE OLACAK?
Bugün akşam yapılacak toplantıyı şimdiden merakla bekliyoruz. Başkan Cengiz Ergün'ü Salı günü Grand Medical Hastanesi'nde, fizik tedavisini olmak için geldiğinde gördüm. Boynundaki ağrıların ne kadar sıkıntı verdiğini Haşim Ağar'dan bilirim.
Bakalım Başkan ve ekibinin Manisa'ya yeni müjdesi ne olacak? Hep birlikte bekleyip, göreceğiz.