Galatasaray 10 dakikada Malatya’nın işini bitirdi. Şampiyonluk kupasının gövdesine sahip oldu. Başakşehir Antalya’yı rahat geçti. Fenerbahçe Karabük deplasmanında gol oldu yağdı. Şampiyonluk yarışında işler son haftaya kaldı. Dananın kuyruğu Cumartesi günü İzmir’de kopacak. Göztepe-Galatasaray maçı şampiyonu belirleyecek. Ama bir gerçek var ki Galatasaray’ın avantajı çok büyük. Sezon içinde “Bu takım nasıl şampiyon olacak” diye yazılar yazdım. Fatih Terim sabrıyla bugünlere getirdi. İmparatorluğunu bir kez daha gösterdi. Galatasaray şampiyon olacak noktaya geldi. Ben de artık umutsuzluğu bir kenara bırakarak “Galatasaray şampiyon gibi” diyorum. Gerçi maç sonrası Galatasaray taraftarı futbolcuları ile erken kutlamayı Gomis’le yaptı. İnşallah haftaya Cumartesi şampiyonluğu doya doya kutlarız. 

Cumartesi günü bir nikah törenindeydim. Bayram Ali Baylan ve Yaşar Coşkun hocamla görevimizi tamamlayıp yürüyerek Bayram Ali Baylan’ın kuyumcu dükkanına bıraktıktan sonra Yaşan hocamla yürüdük. Galatasaraylı ikili evlerimizin yolunu tuttuk. Malatya maçını izlemek için. Maçın saati gelesiye kadar vaktimi gazeteleri okuyarak geçirdim. Takımların sahaya çıktığında tribünler sarı-kırmızılı taraftarları ile hınca hınç dolmuş durumda. Gökhan’la ben evimizde ekran başındayız. Maç başladı. 30 saniyede Belhanda golü atmaz mı? Sevincim yüksek. Arkasından Gomis’in ikinci golü 12. dakikada gelince ‘Şampiyonluk yaklaştı’ dedim. Oğlum Gökhan fanatik. “Bu iş bitti baba” dedi. İlk yarı farkı arttırabilirdi Galatasaray ama olmadı. “Olsun” diyordum. Malatya’nın ne yapacağı belli olmaz. İkinci yarıyı bekleyeyim düşüncesine kapıldım. Galatasaray Divan Üyesi Sümer Oral’ı aradım. Düğünde maçı izliyormuş. “Bu sezon sevineceğiz Sümer abi” dedim. “Ben de aynı görüşteyim, maç sonrası bol bol konuşuruz” dedi. İkinci yarıda Galatasaray yine Akhisar maçında ki gibiydi. 3 golü atamayınca Malatya cesaretle oynadı. Ama futbolcular inançlarını mücadele gücüne de yansıtınca Galatasaray takım olarak maçı kazandı. Divan üyesi Sümer abim de maç bitiminde aradı. “Gözümüz aydın” dedi. Ben yine de Göztepe maçını beklemekten yanayım. Şampiyonluğa 90 dakika var diyorum. 

SELÇUK ÖZDAĞ ZİYARETİME GELDİ 

Galatasaray’ın şampiyonluğu adım adım gerçekleştirdiği gece AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ evime ziyarete geldi. Rahatsızlığını geç öğrendiğini belirterek “Geçmiş olsun” dedi. Dostum Selçuk Özdağ’la geçmişten bugünlere kadar yaşadıklarımızın anılarına daldık. Dertleştik. 

AKHİSAR’A ÇOK SEVİNDİM 

Türkiye kupasını alıp Türkiye’ye damga vuran Akhisarspor Pazartesi günü Kayserispor’u deplasmanda yenip seneye de süper Lig’deyim dedi. Bu galibiyete çok sevindim. Akhisar ligde kalmayı hak ediyordu. Bu sonuç ile ligden düşen son takımda Osmanlıspor oldu.