Galatasaray kupaya doymuyor. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile çifte şampiyonluk yaşayan Aslanlar, Süper Kupa'yı da Bursaspor'u Yasin'in golüyle müzesine götürdü. Oğlum Gökhan fanatik Galatasarylı olduğu için, "Birileri transferler yapıyor, kupaları biz kazanıyoruz" dedi. Gökhan'ın, "Birileri transfer yapıyor" derken, Fenerbahçe'ye gönderme yaptığı belli olmuyor mu? Galatasaray, Süper Kupa'yı 4 kez müzesine götürme başarısını gösteren takım. Ağustos ayının sıcak gecesinde Ankara'da oynanan maçta Bursaspor da yeni kadrosu ile fena oynamadı. Futbol bilimcileri, "Atan ve tutanın iyi olacak" derler. Gerçekten doğru. Geçtiğimiz sezon ve bu maçta sarıkırmızılı takımın kalesinde Muslera harikalar yaratıyor. Maçın başında Bursaspor karşısında inanılmaz kurtarışlar yaparak takım arkadaşlarına büyük moral verdi. Yasin, her geçen gün daha iyi oluyor.
SABRİ KABAK TADI VERDİ
Amaç, hedefe ulaşmaksa, bazen sahada oynanan futbolun kalitesine bakmamak gerekir. Bu tür final maçlarında tecrübe oyunun önüne geçer. Galatasaray bunu başarıyor. Maçta, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun oyun değişikliğine Burak ve Sneijder'in saygı göstermemesine bir anlam veremiyoruz. İki üst düzey futbolcunun hareketleri hoş değil. Sabri'nin küskün hareketleri de kabak tadı verdi. Sabri son yıllarda Galatasaray'a çok faydalı olamadı. Yerine çeşitli transferler yapıldı. Onlardan da verim alınmayınca Sabri formasına kavuştu. Kulüp de transfer mevsiminde kendisine büyük jest yaptı. Spor kamuoyu verilen ücreti fazla buldu. Bütün gözler Sabri'nin üzerine dikildi. Her yaptığı hata abartıldı. Bu maçta da oyuna iyi başlamadı, sonra düzeldi. Bir defa hiç bir futbolcunun küsmesi, tafra yapması kabul edilemez. Bana sorarsanız, Sabri'ye hizmetinden dolayı verilen ücreti çok buluyorum. Böyle mantık olmaz. Ne demek Sabri'nin hizmeti var? Bu hizmetini bugüne kadar bedava mı yapmış? Günün şartlarına göre oynadığı sürece hak ettiği para dolar bazında ödenmiş. Galatasaray Kulübü'nün bu bakış açısını Sabri'ye kullanması yanlıştı. İşte, arızaları ortaya çıkıyor. Diğer takımlar da böyle hatalar yapıyor. Profesyonelce yapılan anlaşmalar, verim üzerine yapılmalı.
BİR DE MELO DERDİ VAR
Galatasaray'ın bir de Melo derdi var. Gidecekse gitsin, kalacaksa da Melo'ya sezon başlamadan iyi bir ayar çekilmeli. Galatasaray camiası ile Türk Futbolu'nun marka değeri büyük. Melo'nun esiri olamaz. Melo, Galatasaray için önemli bir futbolcu, evet. Bursaspor karşısında yokluğu belli oldu. Kulüp acil bir karar vermeli. Gidecekse yerine transfer şart. Benim sevgili dostum Metin Gökalp, Yeni Asır'da kupa almasına rağmen Galatasaray'dan memnun olmamış. Metin Gökalp futbolun içinden gelen bir yorumcu. Futbolculuk yıllarında da kaprisli ve bencildi. Kendisini beğenir. İyi de, maçı izlerken sezon başını ve hava şartlarını değerlendirmeden uzak tuttuğu görüşündeyim. Metinim, Galatasaray yine iyi olacak. Galatasaray olarak aldığımız kupalarla keyif duyuyoruz. Dersen ki, "Galatasaray ligde idare eder, Avrupa'da havlu atar", bugün ki haliyle bu görüntü bunu gösteriyor. Sana hak veriyorum.
Bu yıl ligler çok değişik geçecek. Kimin ne yapacağını göreceğiz. Hamza Hamzaoğlu senin de sevdiğin, değer verdiğin bir Teknik Direktör. Hamzaoğlu ile Galatasaray ilkeleri doğrultusunda başarılı olacak sevgili kardeşim Metin Gökalp.