Süper Lig'de yaşanan şampiyonluk yarışında Beşiktaş, Bursa engelini 3-2'lik skorla geçince, bugün oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi büyük önem taşımaya başladı. 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Yardımcılığı yapan Bülent Arınç'ın da izlediği Beşiktaş-Bursa karşılaşmasında Kartal'ın muhteşem seyircisi görülmeye değerdi. Zaman zaman hakem Barış Şimşek'in çaldığı düdüklerin bile taraftarın tezahüratından duyulmadığı maçta Beşiktaş güzel oynadı, Bursa da çok direndi.
BAŞKAN HEYECANLANDI
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman bile maçın son bölümünü heyecandan izleyemedi. Maçın hakemi Barış Şimşek'in verdiği kararlar yorumcular tarafından ne kadar gündeme taşınsa da, maçın sonucuna etki yapmadığı görüşündeyim. Beşiktaş'ın kazandığı penaltı, penaltının hası. Barış Şimşek pozisyona çok yakındı, tereddütsüz düdüğünü çaldı. Beyaz noktayı gösterdi. Beni üzen yıllarca hakemlik yapan Ahmet Çakar'ın abuk sabuk yorumu oldu. Beyaz TV'de üç kuruşluk reyting için yapıyorlar bunları. Türk futboluna verdikleri zarar bir kenara, toplumu yanlış yönlendiriyorlar. Beşiktaş bileğinin hakkı ile Bursaspor'u yendi, gerisi teferruat.
FENER KAZANMAK ZORUNDA
Fenerbahçe'nin bir maç eksiği olduğu için 6 puan önde görülüyor Beşiktaş. Onun için Arena'da oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe maçı nefesleri kesecek. Fenerbahçe bu maçı kazanmak zorunda. Galatasaray'ın ‘Ahı gitmiş, vahı kalmış'. Rize maçında bunu gördük. Defansı dökülüyor. Selçuk, Sneijder ve Sabri'nin oynaması bile Galatasaray'ın evinde Fenerbahçe ile başa çıkabilecek güçte olduğunu göstermiyor. Derbilerin havası başka olabilir, ama benim Galatasaraylı olarak bu maçtan hiç umudum yok.
ŞAMPİYONLUK HEMEN BELLİ OLMAZ
Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı bu maç sonrası da belli olmaz. Hem Beşiktaş'ın, hem Fenerbahçe'nin daha çok zorlu maçları var. Beşiktaş bu hafta düşme hattındaki Sivasspor ile oynayacak. Sivas'ın kader maçı. Onun için Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kadar sürebilir.