Geçen hafta Benfica Fenerbahçe maçı sonrası bu ‘Fenerbahçe Benfica’yı Kadıköy’de taraftarı ile yener’ dedim.

Çünkü Portekiz’de ki maç 1-0 bitmiş ve Ali Koç’un başkanlığı sonrası yaratılan olumlu hava ile bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe’nin turu geçeğine inanmıştım. Salı akşamı Çeşme-Ildır’da ki komşum Orhan Abi ile Günkent sitesindeki Kale plajında maçı izledik.

 Kadıköy’de tribünler tıklım tıklım doluydu. Maç öncesi büyük bir coşku bardı.

Ama maç başladı tribünde ki coşku sahaya yansımadı. Fenerbahçe Benfica karşında sönük bir oyun sergiledi. Maç ilk yarı bile kopabilirdi. Portekiz ekibi ilk yarıyı 3-0 kazanabilirdi. Bu kötü oyuna rağmen Alper’in güzel golü ile Fenerbahçe devreye 1-1’lik sonuç ile girdi. Devre arsı oğlum Gökhan’ı aradım. Maç nasıl biter sence dedim.

 “Fenerbahçe bu futbolla elenir Galatasaray’ın da kasası dolar baba” dedi. Hakikaten ikinci yarı Fenerbahçe turu geçecek bir baskı oluşturamadı. Ve Benfica rahat bir oyun ile Kadıköy’de elini kolunu sallaya sallaya turu atladı. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım.

 Yerden yere vurulan Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’si ile Cocu’nun Fenerbahçe’nin pekte bir farkı yok. Ama Ali Koç’un getirdiği olumlu hava ile şuan herkes üç maymunu oynuyor. Yoksa geçen sene olan sorunlar yine devam ediyor. Kaleci Volkan’ın hali ortada.

İki maçta da yediği goller bana göre iyi bir kalecinin yememesi gereken goller. Fenerbahçe’nin 10 numarası Brezilyalı Giuliano 180 dakikada sadece 1 şut atabilmiş. Eğer ki saha içi sonuçlar kötü gelemeye başlarsa basın ilk olarak Cocu’yu hedef tahtasına oturur.

 Tabi bu sene Fenerbahçe için taraftar gerçeği de var. Artık Kadıköy deplasmanı geçmiş yıllardaki gibi rakip takımlar için çok zor bir deplasman olacak. Bana göre Fenerbahçe’nin en iyi transferi taraftar. Takım ise geçen senden bir farkı yok.

BEŞİKTAŞ VE BAŞAKŞEHİR’E BAŞARILAR DİLİYORUM

Bugün Avrupa Lig’inde Beşiktaş Avusturya’da, Başakşehir ise İngiltere’de tur atlamak için sahaya çıkacaklar. İki takımımıza da başarılar diliyorum.