Hizmet için yola çıkanı kul da sever, Allah da. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün seçildiği günden bugüne kadar Manisa'nın kentsel sorunlarını çözmek için çalışıyor. Spil'in eteğinde kurulan Şehzadeler diyarında doğup büyüyen Ergün ailesinin prensipleri ile bugünlere gelen Cengiz Ergün'ün dün mutlu günüydü, çünkü Manisa merkezinde trafik sorununu bir nebze olsun çözecek 560 araçlık tam otomasyonlu otoparkın hizmete açılış günüydü. Ben de Nezih Varol ile oradaydım.
YAPILIŞINI HER GÜN İZLEDİM
Kitapsaray'ın karşısında oturduğum için yapımına başlandığı günden bugüne gelinen tüm aşamaları her gün izleme fırsatı buluyordum. Zaman zaman Hasan Çoksöyler'in bürosundan modern otoparkın yapılışını keyifle izliyordum. Türkiye'de şu anda Manisa'da yapılan Tam Otomasyonlu Otopark'ın bir benzeri yok. Çok da kolay olmadı askeri lojmanların yerine otoparkı yapmak. Uzun bir süre geçti. Başkan Ergün engelleri bir bir aşarak projesini çizdirdi.
GİZLİ KAHRAMANLAR DA VAR
Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu'nun otoparkın yapımında emeği büyük. Eserin gizli kahramanı dersem abartı yapmış olmam. Otopark ihalesinin işi bile bir firmaya kalması da şans. BİRTAM'ın Yönetim Kurulu Başkanı Turan Bulak işin ehli bir iş adamı. İhaleyi aldığı günden bugüne kadar Manisa'nın park sorununa merhem olacak Tam Otomasyonlu Otopark'ı zamanından önce bitirmek için ekibi ile çok çalıştı. Yapımdan sorumlu Şube Müdürü Burak Astay da başından sonuna kadar organizasyonu başarıyla yürüttü.
MANİSA'NIN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
Salı akşamı gece 24.00'e doğru ışıklandırılmış, açılışa hazırlanan Şehzadeler ilçesindeki otoparkı bir süre Turan beyle birlikte izledik. Gerçekten muhteşem olmuş, O da gururluydu. Açılışı daha bir görkemli oldu. Başkan Cengiz Ergün'ün mutlu günüydü, her geçen gün Büyükşehir'in çehresini değiştirmekten keyif alıyordu. Eşi Şeyda Ergün ile törene katılmıştı. Vali Erdoğan Bektaş, Tugay Komutanı Yavuz Ekrem Aslan, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Milletvekilliği yapan Mustafa Enöz ve Zeynel Balkız, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Azmi Açıkdil ve Yaşar Coşkun ile tüm Daire Başkanları Ergün'ün yanındaydı.
Otopark sorununun çözümünde önemli bir adım daha atıldı, tüm Manisalılara hayırlı olsun.