Göreve geldiği günden bugüne, verdiği her sözün arkasında duran, küçük büyük ayırmadan Manisa'nın tüm sorunlarını tek tek çözen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, dev projelere de imza atarak rüştünü hep ispatladı. Ama bir sorunumuz vardı ki, o da sık sık patlayan, büyük yangınların yaşandığı, Manisa adının ülke genelinde kötü anılmasına neden olan çöp dağının bir türlü yok edilemiyor olmasıydı. Şehir merkezine yakınlığı, kokusu, sağlıksız konumu ve tehlikesiyle vatandaşları sürekli tedirgin eden bu büyük sorun, Başkan Cengiz Ergün'ün dev bir projeyi yaşama geçirmesiyle artık sonlanıyor.
30 YILLIK SORUN TARİH OLUYOR
Büyükşehir Belediyesi, Başkan Ergün'ün katılımıyla Manisa'nın 30 yıllık çöp sorununu tarihe gömecek Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nin temelini yarın atacak. Şehre nefes aldıracak dev proje belediye tarihinin en büyük yatırımı olma özelliği de taşıyor. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yarın saat 14.00'de gerçekleşecek temel atma törenine tüm Manisalıları davet etti. Ben de orada olacağım. Böylesine önemli bir projenin hayata geçtiği tarihi ana tanıklık etmek istiyorum.
ERGÜN BİLGİ VERDİ
Yarın gerçekleşecek açılış öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün vatandaşları davet ederken, tesisin özellikleri hakkında da bilgi verdi. Ergün şu açıklamada bulundu; "Manisa'da Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan ve sık sık patlamalar olması sonucu yangınlarla gündeme gelen vahşi çöp sahası alanını tarihe gömeceğiz. Yunusemre ilçesine bağlı Uzunburun Mahallesi'ne bin 200 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıçam mevkiindeki Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Sahası'nın temelini 8 Mart Salı günü saat 14.00'de törenle atacağız. 440 dönümlük arazi üzerinde, 24 ay inşaat süresi olan proje, günlük 650 ton kapasiteli olacak. Depolama Sahasının Atık Depolama Kapasitesi Lot-1'de 970 bin 78 metreküp, Lot-2'de 1 milyon 240 bin 929 metreküp olmak üzere toplamda 2 milyon 211 bin 7 metreküp olarak projelendirildi. 84 milyon 990 bin lira bedelle ihalesi gerçekleşen bu dev tesis, belediye tarihimizin en büyük yatırımıdır."
İLÇELER DE RAHATLAYACAK
Tabi bu dev proje sadece Manisa merkezinin değil Turgutlu, Ahmetli ve Saruhanlı ilçelerimizin de sorununa çare olacak. Gerçekten de büyük şehrin işleri de büyük oluyor. Sonuçta büyük işler büyük yatırımlarla mümkün oluyor. Başkan Ergün de bu vasıflara fazlasıyla sahip. Yoksa Başkent'te düzenlenen törenle Türkiye'nin en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı seçilir miydi? Bu tesis Ergün'ün büyük işler başardığının bir göstergesi. Açılışı, hizmeti şimdiden hayırlı olsun.
SÜPERSİN MANİSASPOR
Manisaspor, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün prim garantisi verdiği günden beri harikalar yaratıyor. Kocaeli Birlik'i 3-0 yenen Manisaspor, dün de Diyarbakır'da mucize yarattı. Amedspor'u sahasında 3-1 yenerek PTT Ligi'nde emin adımlarla yürümeye başladı. Maçtan sonra takımı Diyarbakır'a götüren Mustafa Karakaş'ı tebrik ettim. Karakaş, "Cehennemden 3 puan çıkardık" dedi. Doğru söze ne denir? Ey Manisa! Elini kolunu bağlayarak bu dakikadan sonra Manisaspor'a bakma. Kent bilincimizi ayaklandıralım. Taner hoca ve talebelerini bir kez daha kutluyorum. Bu galibiyete şapka çıkarılır.