CHP-İYİ Parti’nin Millet ittifakında büyükşehir ve Manisa merkezdeki Şehzadeler ve Yunusemre belediye başkan adayları İYİ Parti’den olacak. Bunu biliyorum, anlaşma böyle. Peki Millet ittifakının kalbinin attığı CHP’de neler oluyor? Bunu öğrenmek için CHP İl Başkanı Semih Balaban ile Çarşamba akşamı bir araya geldik. Organizeyi CHP İl Başkan Yardımcılığı’ndan 25 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olan Kamber Oğur yaptı. Çapala Mehmet Ardınç da bizimle beraberdi. Looks Hotel’in terasında Kamber Oğur ve Çapala Mehmet Ardınç’la oturduk. CHP İl Başkanı rahmetli dostum Selçuk Balaban’ın eğitimci oğlu Semih Balaban’ı bekliyoruz. Vaktinde geldi. CHP İl Başkanı Balaban, seçim süresince alkolü bırakmış. Şalgam suyunu Semih Balaban yudumlarken, bizler rakımızı içiyorduk. Seçim süresinde toplantıdan toplantıya katılacağı için aldığı karar yerinde.

Kamber Oğur İzmir’de merkez jandarma komutanlığı yapmış. İzmir’deki gazeteci dostlarımdan Cemalettin Özdoğan’dan bahsettik. Hürriyet Gazetesi’nde beraber çalıştığımı söyledim. CHP İl başkanı Semih Balaban’la ilçelerde belli olan belediye başkan adaylarının durumunu sordum. Akhisar, Turgutlu, Salihli ve Alaşehir’deki seçim çalışmalarından memnun olduğunu, Gölmarmara’dan da iyi haberler olduğunu anlattı. Merkez’de belediye meclis üyeleri arasında sıralamada sorun çıkınca Başkan Balaban genel merkezle görüşerek ön seçimin daha adaletli olacağına karar vermiş. Önümüzdeki Pazar günü 2500’e yakın oy kullanacak olan CHP’liler Şehzadeler için adayları Yenal Yıldırım, Çapala Mehmet Ardınç, Hüseyin Erkenci, Saruhanlı Alibeyli de belediye başkanlığı yapan Netice Okutan’ın sıralamasını belirleyecekler. CHP İl Başkanı Balaban, Millet ittifakının diğer kanadı İYİ Parti Başkanı Hasan Eryılmaz’la görüşmelerini sürdürüyor. Bakalım önümüzdeki hafta İYİ Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı Çarşamba günü açıklanacak mı?  CHP İl Başkanı Semih Balaban, “Genel merkezin alacağı her karara saygılıyız” dedi. Güzel bir sohbet oldu CHP il başkanıyla.

MHP İl başkanı Erkan Öztürk, İzmir İl Başkanı Veysel Sakin ile Ankara Kızılcahamam’daki toplantıya katıldı. MHP il başkanları toplantısı bugün de sürecek. Bizim için bu hafta bitti. Önümüzdeki hafta ne olacak izleyeceğim.