Önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Soma'nın çehresini değiştiren hizmetlerinin açılış törenine Fikret Taşçı ve Nezih Varol ile giderken Kırkağaç'a uğradık. Kırkağaç, 90'lı yıllarda kurulan ve son dönemde büyüyerek gelişen üniversitesi sayesinde bambaşka bir görünüme kavuşmuş. Geleceğin meslek elemanlarını yetiştiren bölümlere sahip Celal Bayar Üniversitesi'nin (CBÜ) parlayan meslek yüksekokullarından olan Kırkağaç Meslek Yüksekokulu, bin 200 öğrencisine modern fiziki imkanları ve yetişmiş deneyimli öğretim kadrosu ile kaliteli eğitim veriyor. Bizi kapıda Kırkağaç Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Aracı karşıladı. Kendisini 35 yıldır tanırım. Çok sevdiğim, çalışkan, gayretli bir insandır. Geçmişte gazetecilik yönü de vardır. Bizi makamında ağırladı, çay ikram etti. Çok güzel sohbet ettik.
NELER YAPMIŞ, NELER?
Dedim ya, "Hakan Aracı çalışkan ve gayretli bir insandır". Yüksekokul için yaptıklarını anlatınca bunu bir kez daha gördük. Aracı, ‘Her şey gelecek nesillerimiz, gençlerimiz için' sloganı ile CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi ve Kırkağaç Belediye Başkanı İsmail Gedüz'ün büyük desteğini alarak eğitim öğretim kalitesini arttırmış, mezunlarına iş yaratacak bölümler açarak çok başarılı eğitim öğretim çalışmaları yapmış. Eski Tekel tütün depolarını değerlendirerek, adeta bir müteahhitlik harikası yaratmış, onları dersliklere, sosyal alanlara ve hizmet binalarına dönüştürmüş. 7 derslik, 4 laboratuar ve 2 amfisi var. Bizi ve Müdür Yardımcısı Hatice Öztekin'i de yanına alarak bütün okulu gezdirdi. Her yer pırıl pırıl, ofisler modern cihazlarla doluydu. Yeşil bir dağın yamacında çimenli bahçesiyle insanın öğrenci olası geliyor. Gençlerin masa tenisi oynayabilecekleri ve diğer sportif faaliyetleri uygulayabilecekleri bolca salonları var. Kapalı Spor Salonu ve Futbol Sahası yanında, yakında bowling salonları da olacak. Kalabilecekleri 300 yataklı öğrenci yurdu ile belediyenin sunmuş olduğu öğrenci evleri sayesinde konaklama sorunu giderilmiş. Yemekhanesi, kantini, kütüphanesi, kültür odaları ve en önemlisi amfisi harikaydı. Amfide hep beraber oturup fotoğraf çektirirken, kendi öğrencilik yıllarım aklıma geldi, o yıllarda böyle imkanlar yoktu…
ÖĞRENCİLERİ İÇİN CENNET
CBÜ Kırkağaç Meslek Yüksekokulu 1994 yılında kuruldu. Bilgisayar Programcılığı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Lojistik Programı ve Sosyal Güvenlik Programı ile ülkemizin bu alanlardaki eleman ihtiyacını karşılıyor. Soma önümüzdeki yıllarda daha da büyük bir öneme kavuşacak. Sanayisi ve tarımının yanı sıra Ege'yi Marmara'ya bağlayacak otoyolu ile lojistik öneme kavuşacak. Bu bölümleri okuyan gençlerin işsizlik gibi bir derdi olmayacağı gibi, aranan birer meslek elemanı olacaklar. İzmir'e yaklaşık 100 kilometre mesafede bulunan Kırkağaç'ta saat başı bir otobüs kalkıyor. Ayrıca tren ile ulaşım imkanı da bulunuyor. Ee, böyle bir yerde öğrencilik yapılmaz da, ne yapılır?
HAKAN HOCAYI TEBRİK EDERİM
Amacının, tüm öğrencilerine mesleki ve etik kurallara uygun olarak mesleklerini yapabilmeleri için gereken bilgi ve donanımı sağlamak, aynı zamanda sosyal ve kültürel açıdan onları geliştirmek olduğunu ifade eden Kırkağaç Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Aracı'yı tebrik ederim. Ben bu ziyaretten çok memnun kaldım, çok güzel hizmetler gördüm.
Geleceğimizin ışığı gençlere de Allah zihin açıklığı versin.