Salı günü Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat ayı toplantısı yapıldı. Ben de Kültür Sitesi’ne giderek siyasi havayı koklamak istedim. Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’le sohbet ederken buldum. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Selendi Belediye Başkan Adayı Nurullah Savaş, Büyükşehir Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Meclis Üyesi İbrahim Onaylı da Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz ve Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi de VİP salonundaydı. Kıskandıracak dostluk gösterisine tanık oldum. Cumhur İttifakı tam uyum içinde. Cengiz Başkan’la ve Ömer Başkan’la bir süre beraber oldum.

Belediyespor Antrenörü Levent Devrim’in görevinden istifa ettiği gün. Başkan Ergün’e “Yeni antrenör kim?” dedim. Güldü, “Yönetim kurulu seçecek” dedi. Bu kez ben de güldüm. Samsun’dan ayrılan Taner Taşkın ve Kastamonu’dan ayrılan Mustafa Çapanoğlu hocaların ismi geçtiğini Başkan Ergün’e söyledim. Ergün Başkan “Bir iki gün içinde belli olur” deyince, Taner Taşkın’ın olmayacağını anladım. Bana göre aksilik olmazsa Manisa Büyükşehir Belediyespor’un yeni hocası Kastamonu’dan ayrılan Mustafa Çapanoğlu olacak. Belki benim yazımı okuduğunuz gün Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan anlaşmayı duyurabilir.

Dr.Mehmet Çerçi Başkan ve diğer belediye başkanları Büyükşehir belediye Başkanı Cengiz Ergün’le siyaset konuşmaya başladığında Meclis Üyesi Şule Uygur da geldi. Bu arada karizmatik Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le resim çektirme faslı başladı. Cengiz Başkan’ın geçenlerde küçük sanayi sitesini gezerken de büyük ilgi gördüğünü öğrendim.

 Büyükşehir Belediye Meclisi pazartesi bir daha toplanacak. Seçim sattına girdik. Bundan sonra sahada çalışmalara hız verilecek. Dün Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Kula’da muhtarlarla toplantı yaptı. Şu anda Cumhur İttifakı uyum içinde çalışmalarını sürdürüyor.