Bursaspor Trabzon’da mucize yaratarak Süper Lig’de kalmayı başardı. Rizespor düşen takım oldu. Bursaspor’a bu sezon büyük ders olsun.

Süper Lig’de şampiyon bir hafta önce belli olmuştu. Beşiktaş. Düşen iki takım Adana ve Gaziantep’ti. Üçüncüsü Bursaspor’un aptallığı ile son haftaya kalmıştı. Yeşil Bursa, Gençlerbirliği’ne sahasında yenilip Rize’nin kazandığı haftada bütün şartlar Bursaspor’un aleyhine dönüştü.

Bursa, Trabzon deplasmanında, Rize evinde Alanya ile oynayacaktı. Bir hafta bu iki maçla ilgili yorumlar yapıldı. Rize’nin sahasında yeneceği herkes tarafından kesin gözü ile bakılıyordu. Trabzon’un da evinde komşusu Rize için oynayacağı ve yenilme şansının yok olduğu düşünülüyordu. Futbolda olmaz olmaz yoktur. Ama Trabzon’un Bursa’ya yenilmesini Karadenizliler akıllarının ucundan bile geçirmiyorlardı. Cumartesi günü lig bitiyordu. Şampiyon Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray aynı saatlerde maçlarını oynuyordu. Rize-Alanya, Trabzon-Bursa maçları da öyleydi. Bana göre haftanın maçı Trabzon-Bursa arasında geçeceği belli. Bu maçı izlemeye karar verdim. Bakalım dedim. Bursa kendi ördüğü ağlarından kurtulabilecek mi? Trabzon’a Bursa çıkartma yapmış. Bursa’nın ölüm kalım maçı. İzledim. 90 ve artılarının oynanıp hakem Fırat Aydınus’un bitiş düdüğü ile Bursaspor’un Süper Lig’de kaldığı anları izlemek gerçekten zor oldu.

BURSA BU ABDESTLE ÇOK NAMAZ KILAR

 Trabzon’un öne geçip Bursa’nın iki gol atıp kazandığı maçta tribünlerdeki ve sahadaki Bursaspor’un sevinç göz yaşlarını görmek gerekir. O duyguları yazmak kolay değil. O anı yaşamak bambaşka. Bursaspor tarihinde Trabzon’u ikinci kez evinde yenerek Süper Lig’de kaldı. Bana göre bu mübarek ayda Bursaspor bu abdestle çok namaz kılar. Her zaman böyle kritik anda rakip Trabzon olmaz.

RİZE HALKI BUNU UNUTMAZ

Hemşerileri Rize’yi yaktılar. Karadeniz’in suları bu hafta köpürür nereye taşacağını bilmem. Ama Ersun Yanal’ın da başında boza pişer. Eğri oturup doğru konuşalım. Bursa düşüyor Rize kalsaydı. Süper Lig’de adaletsizlik olurdu. Çünkü Bursa haftalar önce ligde kendimin kaldığını sandı. Rize ise sonuna kadar mücadele etti. Hatta Rize ligde kalacak noktaya geldiği anda Bursa, Trabzon’da hiç kimsenin beklemediği bir mucize gerçekleştirdi. Kurtuldular ama nasıl kurtulduklarını anlayamadılar. Trabzon’un böyle oynayacağı kimse beklemiyordu. Bursa’da beklemiyordu. Futbolda yapılan hesaplar her zaman tutmaz. Rize’nin hesabı tutmadı. Bursa, Trabzon karşısında küllerinden tekrar doğdu.

FIRAT AYDUNUS MÜKEMMEL MAÇ YÖNETTİ

 Hakem Fırat Aydunus da harika maç yönetti. Her iki takımın ne futbolcuları ne de kulübesi Fırat Aydunus ’tan düdüklerine itiraz edemedi.

Beşiktaş şampiyonluğunu bir kez daha kutladı. Bursa kaldı. Rize düştü. Süper Lig’de sona erdi. İyi tatiller.