Beşiktaş Avrupa’yı dize getirmeye devam ediyor. Kara Kartallar Fransa’nın güçlü takımı Monaco’yu deplasmanda 2-1 yenip tarihi bir zafer aldı. Monaco geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynamış bir takım. Beşiktaş ise ligde kriz içinde olan bir takım. Ama Şenol Güneş’in öğrencileri Avrupa’da bir başka oynuyorlar. Yenik durma düşmesine rağmen Cenk ile attıkları iki gol ile grupta 3’te 3 yaptılar. Şenol Güneş'in orta sahayı daha diri tutmak için Atiba-Tolgay Arslan tercihi olumlu sonuç verdi. Adriano'nun sağ bekte Lemar'a karşı başarılı olması Beşiktaş’a oyun akıcılığı sağladı. Gençlerbirliği maçında Babel ve Quaresma'sız kanadı kırık oynayan Beşiktaş, Monaco'da bu bölgelerden rakibini vurdu. Hem Babel hem Quaresma çok kaliteli işler çıkardı. İkisi de adeta futbol nasıl oynanır dersi verdi. Kanatlar işleyince Cenk Tosun'un verimliliği de arttı. 

ŞENOL GÜNEŞ’İN ESERİ 

Beşiktaş’ın bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki en büyük artısı büyük bir özgüvenle oynuyor ve bunu herkese hissettiriyor oluşu. Gol yese bile paniğe kapılmadan geri dönmenin yollarını arıyor. Bu büyük bir tecrübe gerektirir. Beşiktaş’ta bu var. Grubun en tecrübeli takımı olduğunu Monaco’da da gösterdi. Falcao’nun burunla attığı, orijinal Ronaldo golüne karşı reaksiyonu inanılmazdı. Şenol Güneş’in verdiği bu özgüven ve olgunluk bize tam bir ustalık eseri izletti. 

ALKIŞI HAK EDİYOR 

3 maçta 9 puan. İnanılmaz bir başlangıç. Türk takımları arasında tarihe geçecek bir istatistik. Siyah-beyazlılar bu sonuç ile Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam etmeyi büyük ölçüde garantilediler. Artık grupta liderlik mücadelesi verecek. Ben Beşiktaş’ın grubu lider tamamlayacağını düşünüyorum. Kara Kartal Büyük bir alkışı hak ediyor.