AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli ile geçen hafta içinde Ali Filizkan ve Mehmet Hakkı Özbayır’la Ege Çiftliği’nde kahvaltıda biraraya geldik.  Başkan Mersinli’nin yanında iki başkan yardımcısı Ali Bankaoğlu, Öner Gürsel, Cemal Sağ ve bir yönetim kurulu üyesi vardı.

Ege Çiftliği Şarküteri, kahvaltı ve kafe hizmetini Grand Medical Hastanesi’ne ana yoldan varmadan şık bir mekanda veriyor. Çetin Zeytincilik açtığı bu mekanın hizmete gireceği günkü açılışına davetliydim.Oğlum Gökmen’in ısrarlarına ragmen programım uymadı. Ali Filizkan ve Mehmet Hakkı Özbayır gitmişti. AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli’nin sayesinde tanımış oldum. Bizim gittiğim gün kahvaltı salonu hanımlar tarafından doldurulmuştu. Oldum olası kahvaltı için özel bir yere gittiğimi hatırlamıyorum. Benim kültürümde yok. Yeni nesil ailece sabah kahvaltılarını hafta sonları böyle mekanlarda yapmaya özen gösteriyor. Ege Çiftçliği mekanın ferahlığı ve hizmeti ile beni büyüledi desem abartmış olmam. Allah müşteri bolluğu versin.

Gelelim buluşmaya. AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli göreve geldiğinde Manisa’nın mozaiğini yönetime yansıtmıştı. Üçümüz de iktidar partisinin yönetimini beğenmiştik. Ortada da başkanlık sistemi için bir referendum var. Başkan Berk Mersinli de Ali Filizkan, Mehmet Hakkı Özbayır ve benimle fikir cimnastiği yapmayı düşünmüş. Bir yandan kahvaltı yapıyoruz, bir yandan da sohbet ediyoruz. Ali Filizkan ve Mehmet Hakkı Özbayır düşüncelerini anlatıyorlar. Ben de dinliyorum. Ali Flizkan hem gazetecilik mesleğinde hem de siyaset biliminde tecrübeli. Benim başkan olduğum gazeteciler cemiyetinde ikinci başkanı olarak 35 yıldır beraber çalışıyoruz. Ali Filizkan düz adamdır. Ne söyleyecekse eveleyip geveleyip söylemez. Direk söyler. Manisa için neler yapılması gerektiğini Başkan Berk Mersinli’ye uzun uzadıya anlattı. Referandum ile ilgili sonucun farklı bir evet tablosu çıkarmayacağını dobra dobra söyledi. Manisa’da evet ve hayır oylarının birbirine yakın göründüğünü de ifade etti. Referandumda benim görüşüm ve oyum belli. Onun için ben Başkan Mersinli’ye Manisa’nın hizmet açısından iktidardan bugüne kadar beklenenleri alamadığını söyledim. Hala Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne 5 milletvekilinin anlaşarak bir atamayı gerçekleştirememesinin doğru olmadığını belirttim. “Siyasette yarış olabilir” dedim. Milletvekilleri kendi doğruları çerçevesinde çalışmalarını Ege Zeybeği oyunu gibi tek tek oynayabilirler. Ancak Manisa’ya daha iyi hizmet gelmesi ve ehil kadrolarla yönetilmesi için beşi bir yere vurmaları gerektiğini anlattım. Güzel bir buluşma oldu. Herkes fikirlerini söyledi. Demokrasi bunu gerektirir.