Binali Yıldırım'ın Genel Başkan seçildiği AK Parti'de yeni dönemin başlangıcı vurgusu içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Başkanlık' ve ‘Partili Cumhurbaşkanlığı' planının, dün partisinin grup toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşması ile sekteye uğrayacağı anlaşılıyor. Bahçeli açık bir dille AK Parti'ye terör ve dokunulmazlık konusunda TBMM'de verdiği desteği ‘Başkanlık' ve ‘Partili Cumhurbaşkanlığı' konusunda vermeyeceğini söyledi.
PARLAMENTER SİSTEM'İN GÜÇLENDİRİLMESİNİ İSTEDİ
MHP Genel Başkanı Bahçeli bu konuşmasını hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın yeni hükümetin Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu sırada yaptı. Bahçeli, AK Parti'nin, ülkenin başta terör konusu olmak üzere her türlü faydalı icraatlarına destek vereceklerini söylerken, ‘Başkanlık' ve ‘Partili Cumhurbaşkanlığı' sisteminin ülkenin yararına olmadığını, Parlamenter Sistem'in güçlendirilerek devamından yana olduğunu ifade etti.
BAHÇELİ SÖYLEDİKLERİNİN ARKASINDA DURUYOR
Televizyon başında yeni hükümetin kimlerden oluşacağını tahmin ederken MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin gruptaki konuşması Başkent kulislerine bomba gibi düştü. Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, Bahçeli'nin konuşmasının AK Parti tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini ve bugüne kadar Bahçeli'nin söylediklerinin arkasında olduğuna değindi.
HAYALLER SUYA DÜŞMÜŞ OLDU
Rahmetli Süleyman Demirel'in "Siyasette 24 saat uzun süredir" sözü bir kez daha gerçekleşti. AK Parti olağanüstü kongresi neden yapıldı? Davutoğlu'nun yerine Binali Yıldırım'ı Genel Başkan ve dünden itibaren de Başbakan olarak yeni kabinesi ile göreve başlamasının bir gerekçesi vardı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği Başkanlık Sistemi'nin bir an önce hayata geçirilme formüllerinin konuşulmasıydı. MHP ile uzlaşarak, hiç olmazsa Anayasa'ya yeni bir madde ekleyerek Partili Cumhurbaşkanı'nı TBMM'den geçirmekti. Dün Bahçeli'nin açıklaması ile başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AK Parti'nin bu hayali suya düşmüş oldu.
ABDÜLKADİR SELVİ'Yİ KUTLARIM
Hürriyet Gazetesi'nin AK Parti kanadından en iyi bilgilere ulaşan Köşe Yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım'ın kabine listesi üzerinde istişare ettiği sırada, açıklanacak olan kabinede 7 yeni ismin bulunacağını ve hangi bakanlıkları yapacaklarına kadar bildi. Selvi'nin bahsettiği isimlerin de Binali Yıldırım tarafından yeni Bakanlar Kurulu açıklandığında kabinede olduğu anlaşıldı. Gazetecilik açısından önemli. Eskiden Hürriyet Gazetesi'nde bu doğru bilgilere rahmetli Cüneyt Arcayürek ulaşırdı. Meslektaşım Abdülkadir Selvi'yi kutluyorum.
HAYIRLI OLSUN
Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı'ndaki yeni hükümetin kabine üyeleri belli oldu. Kabinede Manisalı bir Bakan göremedik. Hem de 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye 5 Milletvekili sunan Manisa, Bülent Arınç'tan sonra öksüz bırakıldı. Selçuk Özdağ ismi çok konuşuldu, ancak sonuç olmadığı görülüyor.
Yeni hükümet millete, vatana hayırlı olsun.