Türkiye liglerinde ara sona erdi. İkinci yarı başladı. Manisa takımları yüzümüzü güldüremedi. Akhisar yenildi, Manisaspor son dakika golü ile 3 puanı kaybetti. Büyükşehir beklenmedik bir mağlubiyetle karşılaştı. Ben önce dün canlı seyrettiğim Büyükşehir-Halide Edip Adıvar maçıyla başlayayım.
Ara transferde titiz davranarak takviye yapmıştı Büyükşehir Belediyespor. Oğlum Gökhan'la erken gittim Mümin Özkasap Stadı'na. Başkan Cengiz Ergün'de öyle yapmış. Maç öncesi beraber olduk. Kadrolar belliydi. Baktık yeni transferler yok. Hocanın bir bildiği var dedim. Maç başladı. Ne olduğunu anlamadan kalemizde gol gördük. Buyrun cenaze namazına. Yaşar Coşkun, Mehmet Güzgülü, Mustafa Genç ve Başkan Cengiz Ergün'le birden bire buz kestik. Daha maçın başında olunca sessizliğimizi koruduk. Maça bir hakem göndermişler. Adı Bilal Emektar, soyadı gibi. Emektarca bir maç yönetiyor. Verdiği kararlarla çıldırtıyordu. Şeref tribününde oturan bir hanım futbolsever dayanamadı. Hakem için "Allah bildiği gibi yapsın" diyordu. Ali'nin bir pozisyonu vardı. Bize gore penaltı. Televizyondan tekrarına baktık, öyle görünüyor. Vermeyince tansiyon yükseldi. Rakip takımın kalecisi Burak Kaplan kalesinde devleşiyordu. Beraberlik golünü beklerken Büyükşehir kalecisi Faruk Kahraman'ın yediği 2. golle karşılaştık. İlk yarı devre arasında en çok konuşulan verilmeyen penaltı ve Halide Edip Adıvarspor'un kalecisi Burak'ın kurtardıklarıydı. Maç izleyen bazı futbol uzmanları ise penaltı pozisyonunda başka görüşteydi. Ali Öztürk'ün kendisi bıraktığı yönündeydi. Görüşlerine saygılıyım. İkinci yarıda Semih ile bir gol atınca umutlandık. Sonra kaçan yüzde yüz bir pozisyonda topun kaleye girmemesine hayret ediyorduk. Belediyespor'da ikinci yarıda yeni transferlerden Uuk Bayraktar'ın kırmızı kart görmesi affedilir cinsten değildi. Büyükşehir'in kaybettiği maçın bir günü böyleydi. Konuk takıma gelince deplasmanda puan almanın nasıl olacağınında dersini verdiği bir maçtı. Her takım kısa sürede Büyükşehir Belediyespor'un yumuşak karnını tespit edip ona göre oynuyordu. Halide Edip Adıvar hakettiği bir galibiyet oldu. Maçı inanılmaz farklı bir skorla da kazanabilirdi. Herşeyde bir hayır vardır diyelim. Büyükşehir'in teknik kadrosu ve futbolcularına sıcak yuvalarında bu maç büyük ders olur.
AKHİSAR PUAN ALACAĞI MAÇI KAYBETTİ
Akhisar'ın deplasmanda Karabükspor maçını kaybetmesi tamamen kendi hataları oyunu 80 dakika istediği gibi götürüp berabere bitebileceği maçı gereksiz faul ile meydana gelen serbest vuruşta kalesinde ampül gibi asılan bir golle maçı kaybetti. Süper Lig'de 2 yarı çok cetin geçecek. Akhisar çok dikkat etmeli.
MANİSASPOR'A YAZIK OLDU
Manisaspor maçını tv'den izledim. Boluspor zirveye oynayan bir takım. Karşısında mücadele gücü yüksekti. Boluspor'un attığı gol olacak gol değildi. İkinci yarıda 1-0 mağlubiyetten 2-1 getiren penaltı kurtaran kaleci İsmail ile cansipare bir mücadele verirken maçın uzatmalarında yediği gole üzüldüm. Bütün takımlardaki duran toplardan gelen defans zaafını Manisaspor da yaptı. 3 puanı kaybetti. Yeni transferler takıma canlılık getirmiş. Tek kelime ile Manisaspor'a yazık oldu.