Bugün ki siyasi yapılarda partilerin başarılı veya başarısız olmalarını Genel Başkanlar belirliyor. "Teşkilatların katkısı yok mu?" derseniz, "1980'in 12 ihtilalinden sonra kurulan partilerde pek fazla görülmedi" dersem, abartı yapmış olmam. 1980 öncesi Adalet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nde il ve ilçe bazında teşkilatlar önemliydi. Partileri alıp sürükleyen liderleridir. AK Parti de 2002'den beri bu durum bariz şekilde görüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunun en önemli göstergesidir. AK Parti Türk siyasetinde uzun süre yönetme yetkisini sandıktan çıkarıyorsa, bunu Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğine borçludur ve AK Parti'nin yapısındaki, lideri Erdoğan'a bağlılığın da rolü büyüktür.
MANİSA'DAKİ BAŞARI GÜRCAN'INDIR
Diğer partilerde olduğu gibi AK Parti'de çatlak seslerin çıktığına pek fazla tanık olamazsınız. AK Parti disiplinli bir partidir. Manisa AK Parti de 1 Kasım seçimlerinden başarıyla çıktı. 9 Milletvekilliğinden 5 Milletvekilliğini almak büyük başarıdır. AK Parti'nin Manisa İl Başkanı da Zülfikar Gürcan'dır. Bu başarının patronu olarak, ‘Zaferdeki büyük pay' siyasi lügatta İl Başkanı Gürcan'a ait olur.
SORUNLAR OLGUNLUKLA ÇÖZÜLMELİ!
Bugünlerde AK Parti'de çatlak ses varmış gibi görüntü verilmeye çalışıldığını görüyorum. AK Parti'nin kendi bünyesinde bu sorunları çözeceğine inanıyorum. Siyasi partilerde kavga gürültünün seçmen nezdinde bir karşılığı yoktur.
Sorun varsa olgunluk içinde çözülmeli.