Ekrem Pakdemirli hocama son görevimi yerine getirmeye Cumartesi günü İzmir'e gittiğimde İlahiyat Fakültesi Camisi'nin avlusu eski ve yeni siyaset dünyasının yüzleriyle doluydu. Hocama son görevlerini yapmaya gelenler arasında AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu, CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, eski Turizm Bakanı Atilla Koç, eski Adalet Bakanı Oltan Sungurlu, seçim sürecinde İçişleri Bakanlığı yapan Muzaffer Ecemiş, Ersin Taranoğlu, Necati Çetinkaya, Faruk Saydam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti Milletvekili Necip Kalkan, Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Genel Sekreter Halil Memiş, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Adil Aygül, Ersan Atılgan, Arif Koşar, Haşim Ağar, Fikri Anakoç, Ahmet Erken, Bayram Ali Baylan, Sebahattin Kayhan, Basın İlan Müdürü Kenan Tokgöz, Aşçı Sabahattin usta gözüme çarpanlar arasındaydı. Sayın Bakanım Sümer Oral son anda rahatsızlanınca cenaze törenine katılamadı.
GÖZLERİM BAZI İSİMLERİ ARADI…
Törende Ekrem hocanın eşi Nuran Pakdemirli, kızları Ayşe ve Betül Pakdemirli, oğulları Mehmet ve Bekir Pakdemirli taziyeleri kabul ediyordu. Muzaffer Ecemiş, Haşim Ağar, Ahmet Erken ve Bilal Demir'le bir süre sohbet ettik. İçişleri Bakanlığı yapan Ecemiş'e, "Yaptırdığın anıta Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün sahip çıktı. Etrafının güzelleştirdi" dedim.
Ekrem hocamın son yolculuğunda rahmetli Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ı, Başbakanlık yapan Mesut Yılmaz'ı ve Manisa Milletvekillerinin çoğunu gözlerim aradı, durdu. Milletvekili Murat Baybatur'a ve Faruk Saydam'a teşekkür ederim, hemşerilik duygularını Ekrem Pakdemirli hocamın cenaze törenine katılarak gösterdiler.
SAYGIYLA, SEVGİYLE ANILDI
CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, Ekrem hocamla ilgili duygularını şöyle ifade etti; "Sayın Ekrem Pakdemirli Maliye Bakanlığı yaptığı dönemde ben O'nun bürokratıydım. Kendisi ile bir dönem çalışma fırsatı buldum. Çok değerli, çok iyi insandı. İyi bir Maliye Bakanı'ydı. Allah rahmet eylesin. İyi bir çalışma dönemi geçirdik. Ben de çok saygı uyandıran bir insandı. Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum."
Hocam gerçekten saygın bir Devlet adamıydı. Nur içinde yatsın.