Mübarek Ramazan ayını huzur içinde geçirmemizi iç ve dış düşmanlarımız engellemek için ellerinden geleni yapıyor. İslam aleminin en kutsal ayında İstanbul ve Mardin Midyat'ta vatanımızı koruyan polis merkezlerine bombalı saldırı düzenleyenlere Devletimiz ve Milletimiz gereken cevabı verecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Her iki olayda şehit olan polis teşkilatımızın fertlerine ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı dilerim.
GÜN, BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR
Bakın bu olaylar normal terör saldırısı değil, Irak ve Suriye'de dış güçlerin oyunlarının gerçekleşmesi için Türkiye'nin bu bölgede olup bitenlere ses çıkarmayacak hale getirilmesi operasyonudur. Ortadoğu'da ne zaman kan ve gözyaşı durmuş da bugün duracak. Hepimizin aklımızı başımıza alarak bu güzel vatanımızın korunması için birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür.
MANİSA'DA DA BİRLİK GÜNÜYDÜ
Salı günü, yani ‘11 Ayın Sultanı' Ramazan'ın ikinci akşamı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Haziran ayı meclis toplantısı öncesi Belediye Başkanlarına ve Meclis Üyelerine Sultan Kafe'de iftar yemeği verdi. Sultan'a gittiğimde Sezai Gürcan, Tansu Balatlı, Yılmaz Gençoğlu, Mehmet Güzgülü, Ziya Elmalı ve Mümtaz Kahya ile karşılaştım. Mehmet Güzgülü'ne "Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanlığın hayırlı olsun" dedim. Güzgülü ile fotoğraf çektirirken Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi iftar için Sultan Kafe'ye birlikte geldiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Cumhuriyet Başsavcımız Akif Celalettin Şimşek ile iftar saatini bekliyorum.
BU TABLO ÖNEMLİ
Ben, iftarda bir araya gelinerek aynı karede gerçekleşen bu güzel tablonun devamını dilerken, her belediyenin kendi bölgesinde düzenlediği önemli açılış etkinliklerine 3 Belediye Başkanımızın da katılımlarını arz ediyorum. Bu koltuklar gelip geçicidir, Manisalı olarak birlik ve beraberliğimizi gösterelim. Hüseyin Köroğlu'nun duaları ile iftar yemeğini açtık. AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve MHP İl Başkanı Tanju Balatlı ile bol bol sohbet ettim. Alpaslan Ustamehmetoğlu ile bugün yapılacak Büyükşehir Belediyespor kongresi öncesi bir araya gelmem de iyi oldu. Bilmediklerimi öğrendim. Tek liste ile gidilecek kongrede Mehmet Güzgülü başkanlığındaki yönetim şöyle; Yılmaz Gençoğlu, Ersoy Aslan, Orhan Haşim Elmalı, Ahmet Uluturan, Metin Memiş, Tolga Tunç Çalışkan. Belediyespor'un kongresinden sonra gözler Manisaspor'un kongresine çevrilecek. İftar yemeğinde bu konu konuşuldu 3 Başkanın arasında. İl Başkanı Zülfikar Gürcan'a da bu konu soruldu, "Manisaspor ne oluyor?" dendi. Cuma gününden itibaren Manisaspor'da kongre öncesi hareketli kulislerin olacağı görülüyor.
RAMAZAN BEREKETİYLE GELDİ
Manisaspor'un en çok konuşulduğu yer eski adliyenin karşısındaki Söğütaltı Kahvesi. Belediye Meclis Toplantısı bittiğinde oradaydım. Zülfikar Gürcan'la bu konuyu konuştum. Düşüncelerimi ifade ettim. Daha sonra Has Kebap'a gittim. Tevfik, Fırıncı Mehmet ve Has Pide Mustafa oradaydı. Tevfik Aslaner'in elemanları bir meyve tabağını karpuzun içine yapmışlar, harikaydı. Bu yaz Zühtü Babacan'ın kirazları da harikaydı. Babacan futboldan anladığı gibi kirazın en iyisini üretmesini de becermiş. Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'na da Ramazan'da kiraz göndermiş, erik büyüklüğünde. Mübarek Ramazan'ın bereketli olduğunu biliyorum. Akşam sohbetlerinde Tevfik Aslaner'inki gibi ikramlar güzel oluyor. Bugün Büyükşehir kongresine gideceğim, çoğunluk sağlanacak mı? Bakalım göreceğiz. Sonra da Saruhan Otel'deki Rize'ye tayini çıkan Valimiz Erdoğan Bektaş'ın yemeğine gitmeyi düşünüyorum.
Gecenin geç saatlerine kadar Has Kebap'ta oturduktan sonra kalktım, Söğütaltı Kahvesi'nin önünden geçerken Abdullah Mergen, Rıdvan Uysal ve Zülfikar Gürcan'la karşılaştım. Kahve kapanmak üzereydi, selam verip doğruca eve gittim. Çünkü yarın hareketli bir gün olacaktı.