Yeşilay, Soma’daki ilk temsilcisi olarak Avukat ve Arabulucu Sümeyra Kara Baş’ı görevlendirdi. Uzun yıllardır çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif rol alan Baş, Yeşilay Manisa Şubesi’ne bağlı olarak bağımlılıkla mücadele konusunda ilçede önemli çalışmalar yürüteceklerini belirtti.

Şehzadeler’den Kadir Gecesi’nde helva ikramı Şehzadeler’den Kadir Gecesi’nde helva ikramı

Bağımlılıkla Kararlı Mücadele

Göreve atanmasının ardından bir açıklama yapan Sümeyra Kara Baş, ilçede bağımlılıkla mücadeleyi daha etkin hale getirmek için çalışacaklarını vurguladı.

“Yeşilay ile birlikte Soma’da bağımlılığa karşı aktif bir mücadele başlatacağız. Tütün, alkol, madde bağımlılığı, kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi toplumu ve gençleri tehdit eden zararlı alışkanlıklara karşı kararlılıkla çalışacağız. Tüm vatandaşlarımızı Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyoruz,” dedi.

Yeşilay’ın Bağımlılıkla Mücadelesi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin 1920 yılında kurulduğunu hatırlatan Baş, Yeşilay’ın 1934’ten bu yana kamuya yararlı cemiyetler arasında yer aldığını ifade etti.

Baş, Yeşilay’ın sigara, alkol, madde bağımlılığı gibi fiziksel ve ruhsal sağlığı tehdit eden alışkanlıkların yanı sıra, kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi çağın yeni tehditleriyle de mücadele ettiğini belirterek şu bilgileri paylaştı:

Türkiye’de 120, dünya genelinde ise 97 Yeşilay şubesi bulunmaktadır.

2015 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM), bağımlı bireylere ve ailelerine ücretsiz psikososyal destek sağlamaktadır.

Türkiye’nin 81 ilinde ve KKTC’de toplam 107 YEDAM merkezi bulunmaktadır ve 115 Danışma Hattı üzerinden destek verilmektedir.

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası kapsamında bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Soma’da Yerel Düzeyde Mücadele Güçlenecek

Soma’da ilk kez temsilciliğin açıldığını belirten Sümeyra Kara Baş, Yeşilay’ın çalışmalarını yerel düzeyde daha etkin hale getirmek için vatandaşların desteğinin önemli olduğunu vurguladı. “Soma’daki Yeşilay Temsilciliği ile bağımlılıkla mücadelemize yerel düzeyde de güç katmayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA