Muğla’nın Yatağan ilçesinde bugün iki ayrı noktada arazi yangını çıktı. Yenikarakuyu Mahallesi Kazan Göleti yolu üzerindeki yangınlara, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı orman itfaiye ekipleri hızla müdahale etti.
Yangınların Başladığı Noktalar
Yenikarakuyu Mahallesi Kazan Göleti yolu üzerindeki iki ayrı arazide yangınlar çıktı. Bölge, yoğun bitki örtüsü ve kuru arazisi nedeniyle yangına hassas bir alan olarak biliniyor.
Hızlı Müdahale ile Kontrol Sağlandı
Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yangınlara hızlı müdahale ederek büyümesini önledi. Ekipler, yangın söndürme ve soğutma çalışmalarını aralıksız sürdürdü.
Yangın söndürüldükten sonra, ekipler bölgede yeniden tutuşmaya karşı kontrollerini sürdürdü. Yangınların çıkış nedenini belirlemek için yetkililer tarafından kapsamlı bir inceleme başlatıldı.





