Ziyarette Vali Ünlü’yü Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, yönetim kurulu üyeleri Erdal Haspolat, Aziz Meydan, Doğan Çelik ve Gökmen Çetingöz ile Bölge Müdürü Funda Karaboran karşıladı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi ve faaliyetleri hakkında Vali Enver Ünlü’ye bilgi veren Başkan Türek, Manisa OSB’nin 1964 yılında kurulduğunu, günümüzde 15 milyon metrekarelik alanda yüzde 100 doluluk oranı ile faaliyet gösterdiğini söyledi.

Manisa OSB’de faaliyet gösteren firmaların yüzde 13’ünün AR-GE şirketi, yüzde 40’ının otomotiv ve beyaz eşya sektöründe faaliyet gösterdiğini ifade eden Başkan Türek, Organize Sanayi Bölgesinde çalışan kişi sayısının 62 bin civarında olduğunu kaydetti.

Ayrıca uluslararası bir sanayi bölgesi olan Manisa Organize Sanayi Bölgesinde 15 ülkeden 41 firma 61 tesisin yabancı yatırımcı olduğunu, Manisa OSB’nin yenilenebilirlik ve sürdürülebilirlik alanlarında Türkiye'de ilk sıralarda bulunduğunu, biyoenerji tesisi ile kendi enerjisini ürettiğini, Karbon ayak izi konusunda önemli çalışmaların yapıldığı ifade etti.

Rakı Fiyatları Zamlandı! 2024 Mayıs Güncel Fiyat Listesi Rakı Fiyatları Zamlandı! 2024 Mayıs Güncel Fiyat Listesi

Manisa Organize Sanayi Bölgesi tarafından hayata geçirilen ve zihinsel engelli gençlerin istihdam edilmesini sağlayan Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Projesi hakkında da bilgi verilen ziyarette, Türkiye’de bir ilk olan bu projenin 2017 yılında hayata geçirildiği, paydaşların da desteği ile daha da geliştirildiği belirtildi.

ZEKİ Projesi ile istihdam edilen zihinsel engelli gençlerin bağımsız yaşayabilmelerine, iş hayatına ve topluma dahil olmalarına katkı sağladıklarını ifade eden Başkan Türek, proje kapsamında yalnızca zihinsel engelli bireylerin değil dezavantajlı kadınların da firmalarda istihdam edildiğini söyledi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini söyleyen Vali Enver Ünlü, “Manisa’nın ekonomik açıdan kalkınması ve istihdam konusunda Manisa OSB önemli rol oynuyor. Yenilikçi kapasite açısından üst sıralarda bulunan, yerli ve yabancı büyük işletmelere ev sahipliği yapan Manisa Organize Sanayi Bölgesi, dünya piyasalarında rekabet gücüne sahip Türkiye’de ki önemli bölgelerden biri.” dedi.

Organize Sanayi Bölgesinin Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Projesinin ve nitelikli işgücünü artırarak gençlere iş imkânı sağlamak amacıyla hazırlanan Manisa Eğitim Sanayi İş Birliği (MESİP), kamu-sanayi-üniversite iş birlikleri gibi birçok alanda yapılan çalışmalara katkı sağlamasının kıymetli olduğunu da ifade eden Vali Ünlü, yapmış oldukları başarılı çalışmalar ve istihdama sundukları katkılardan dolayı Başkan Türek ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: Almıla Nur BERİLĞEN