Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukları ve aileleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı’nın ilk gelini Sema Ketenci kimdir sorusunu yanıtladık. İşte detaylar…

Sema Ketenci Kimdir 3

Sema Ketenci Kimdir?

Sema Ketenci, Türk basınında sıkça yer almayan bir isimdir. Sema Ketenci Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk gelinidir.

Burak Erdoğan ile Sema Ketenci Kasımpaşa Kaptanpaşa İlkokulu'nda tanışmıştır. Eğitimine Eyüp İmam Hatip Lisesi'nde devam eden Sema Ketenci, bu okuldan şeref belgesi ile mezun olmuştur.

Ahmet Burak Erdoğan ve Sema Ketenci çifti 23 Şubat 2001 tarihinde nikah masasına oturmuştur.


Sema Ketenci Nereli?

Sema Ketenci baba tarafından Rize kökenlidir. Sema Ketenci’nin de Rize’de doğduğu bilinmektedir.


Sema Ketenci Kaç Yaşında?

Sema Ketenci'nin doğum tarihi net olarak bilinmemekle birlikte, tahmini olarak 1980 yılında doğduğu düşünülmektedir.

Sema Ketenci Kimin Kızı?

Sema Ketenci Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk gelini olarak tanınmaktadır. Annesi Aysel Ketenci ve babası Osman Ketencidir.

Sema Ketenci'nin babasının aslen Rizeli olduğu bilinmektedir. Babası Osman Ketenci, iş hayatına taksicilikle başlamış ve daha sonra armatörlüğe yükselmiş bir iş insanıdır.

Sema Ketenci Kimdir 2

Lavabolardaki delik ne işe yarar? Lavabolardaki delik ne işe yarar?

Sema Ketenci Evli mi?

Sema Ketenci ile Ahmet Burak Erdoğan çifti 23 Şubat 2001 tarihinde Ahmet Burak Erdoğan ile evlenmiştir. Nikah şahitliklerini Recai Kutan ve Muhsin Yazıcıoğlu yapmıştır.

Sema Ketenci Erdoğan ile Ahmet Burak Erdoğan'ın çocukları var mı sorusu da merak edilenler arasındadır. 23 yıldır evli olan çiftin bir çocuğu olduğu bilinmektedir.

Sema Ketenci Kimdir 4

Burak Erdoğan Kimdir?

Ahmet Burak Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğludur. Türk iş insanı ve armatör olarak tanınmaktadır. Burak Erdoğan 4 Temmuz 1979'da İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

Eğitim hayatını Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayan Ahmet Burak Erdoğan, lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde almıştır. Ayrıca, Londra'da ekonomi eğitimi görmüştür.

Burak Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan'ın hissedarlarından biri olduğu Ülker'de iş hayatına adım atmıştır. Sonrasında Yenidoğan Gıda Pazarlama ve Ticaret A.Ş'nin yönetim kadrosunda görev almıştır. Şirketteki hisselerin satılmasının ardından, amcası ve halasının eşi ile birlikte 10 Nisan 2006 tarihinde Turkuaz Denizcilik şirketini satın almıştır. Şirketin adını "Bumerz Denizcilik" olarak değiştirmiştir.

Önemli adımlarından biri, 2 milyon 350 bin dolar karşılığında Safran 1 adlı kuru yük gemisini satın almıştır. 2012 yılında ikinci gemisi olan "Eternal Confidence"ı edinmiş ve adını "Sakarya" olarak değiştirmiştir. Ayrıca, 2007 yılında %50 hissesi bulunan MB Denizcilik şirketini kurmuş ve beş yıl içinde şirketin %99 hissesini elinde bulundurmuştur.


 

Muhabir: Özkan Çelik