Burhan AKDEMİR

Manisa Barosu Başkan Ümit Rona, 2022-2024 Olağan Genel Kurul’da 2. kez başkan seçildi. Ümit Rona 666 oyla yeniden başkan seçilirken, rakibi Okan Borneday ise 554 oyda kaldı. 28 Haziran 2021 yılında yapılan seçimlerde 454 oyla başkan seçilen Ümit Rona, Pazar günü yapılan seçimlerde oyunu artırarak 666 oy aldı. Rakibine 112 oy fark atan Rona’nın listesi de tam kadro seçildi. Rona’nın listesinde yer alan yönetim kurulu, disiplin kurulu, TBB delegesi ve denetçilerin tamamı seçildi.  Seçimde listesi yüzde 100 seçilen Ümit Rona, 1925 yılında kurulan 97 yıllık Manisa Barosu’nda bunu gerçekleştiren 3. başkan oldu.

Manisa Barosu Ümit Rona’nın yönetim kurulunda Deniz Özcan, Ayşe Hasar, Fatih Meriç, Tolga Uçarsu, Zeynep Çakmak, Şahika Fulya Yılmaz, Menekşe Uztutan, Urku Aykanat, Sinem Deniz Onat ve Sinem Sart Urguancı yer aldı. Disiplin kurulu üyeleri Şeyda Sözen Tatlıcıoğlu, İbrahim Halil Tangör, Merve Aka Baysak, Umut Dalkılıç, Büşra Manav oldu. Türkiye Barolar Birliği delegeleri Filiz Zeybek, Mehmet Oruç, Belgin Erdem Çakırer, denetçi ise Mehmet Özdemir oldu.

Manisa Barosu Başkanı Ümit Rona seçim sonrası teşekkür konuşması yaptı.  Rona, “Ülkemizin en önemli hukuk kurumlarından biri olan 97 yıllık çınar Manisa Barosu başkanlığına meslektaşlarımızın takdiri ile yapılan seçim sonucunda 2. defa seçilmiş bulunmaktayım. Oy oranımızın bize duyulan güven ve cesaretle verilen emeğe destek olarak büyük bir artış göstermesi ile tüm ekip arkadaşlarımın tümü kurullarda başarı göstererek listemiz yüzde 100 olarak eksiksiz seçilmiştir.  Yarışan ya da seçilen tüm meslektaşlarımı kutluyorum.  Süreçte bize destek olan, destek olmayan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Gönlü, yüreği Manisa Barosu ile atan tüm hukuk camiasına, Manisa halkımıza, ülkemizin aziz ve yüce milletine, tüm yakınlarıma, aileme, canım kızıma, öğretmenlerime, dostlarıma, emeği ortaya koyan ekip arkadaşlarıma, baro personelimize, ofisteki arkadaşlarıma ve tüm kamuoyuna çok teşekkür ederim.  İyi ki varsınız.  Manisa Barosu hepimizin ve herkesin olmaya devam edecek. Her haksızlığın karşısında ve her hakkın yanında Manisa’da baro var” diye konuştu. 

Editör: Onur Yılmaz