Manisa’ya 15 bin konutluk Manisa OSB projesinin temel atma töreni için gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, kentte 1 milyar dolarlık yatırım ile fabrika kuran Çinli otomotiv devi BYD’nin fabrikasındaki son durumu açıkladı.

BYD’nin Manisa Planı: İşler Yolunda

Manisa’ya birtakım ziyaretlerde bulunmak için gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çin merkezli dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden BYD’nin Manisa’daki yatırımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kacır, yatırım için tahsis edilen arazide altyapı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını ve hedeflerinin 2026 yılında üretime başlamak olduğunu ifade etti.

Yatırımla birlikte 5 bin kişiye doğrudan, toplamda 20 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Manisa OSB’de Çalışanların Sayısı 90 Bine Yükselecek

BYD için tahsis edilen arazide altyapı çalışmalarının sürdüğü anlatan Kacır, şöyle konuştu:

"Bildiğiniz gibi yatırım yeri tahsisi gerçekleşti. Altyapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Hedef 2026'da üretime geçilmesi. İnşallah BYD yatırımının etrafında gelişecek yeni yatırımlarla, hem otomotiv ve mobilite teknolojilerine yönelik, hem diğer katma değerli alanlara yönelik yatırımlarla Manisa Organize Sanayi Bölgesi Türkiye'nin kalkınmasında öncü rolünü pekiştirerek devam ettirecek.

Son 22 yılda Manisa’da OSB sayısını 5’ten 9’a, OSB’lerde üretimde olan fabrika sayısını 87’den 624’e, OSB’lerde çalışan sayısını 15 binden 92 bine çıkardık.

Dünya’nın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD, ülkemizde kuracağı 150 bin elektrikli araç üretim kapasitesine sahip üretim tesisi ve yeşil teknolojilere yönelik ar-ge merkezi yatırımı için Manisa’yı tercih etti.

Doğrudan 5 bin kişiye, oluşturacağı değer zinciriyle 20 bin vatandaşımıza istihdam sağlayacak bu tarihi yatırımla ve önümüzdeki dönemde hayata geçecek diğer projelerle birlikte, Manisa OSB bünyesindeki çalışan sayısının 5 yıl içinde 62 binden 90 bine çıkacağını öngörüyoruz."

BYD’nin Manisa Yatırımı: 1 Milyar Dolar

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında, Türkiye'de yatırıma yönelik anlaşma temmuzda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde imzalanmıştı.

Manisa'nın bağlarından numune alınıyor... Sakın yapmayın cezası var!
Manisa'nın bağlarından numune alınıyor... Sakın yapmayın cezası var!
İçeriği Görüntüle

Anlaşma çerçevesinde, BYD'nin Manisa'da yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik AR-GE merkezi kurması öngörülüyordu.

Kaynak: Haber Merkezi