CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Now TV canlı yayınında erken seçime ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunarak, "Böyle giderlerse yakın..." dedi. Özel ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'yerel halk' ifadesine tepki gösterdi ve AK Parti'nin halktan kopuk olduğunu dile getirdi. 

Yunusemre Belediyesi'nde ateş sönmüyor! İşte Çerçi'nin faturaları Yunusemre Belediyesi'nde ateş sönmüyor! İşte Çerçi'nin faturaları

Programa Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in röportaj sırasında halka 'yerel halk' demesine tepki gösteren Özel, "AKP’nin kibirli ve halktan kopmuş hali kendini gösterdi. Kendisi çok dışarıda görünüyor. Şimşek, Türkiye’deki insanları tebaa olarak görüyor. Tam bir saray mantığı" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan "Seçimi CHP kazandı" söylemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından "Seçimi CHP kazandı" söylemlerine ilişkin olarak ise "Elbette bizim başarımız. Adaylarımız çok ama biz başardık dersek olmaz. Millet başardı. Millet sarı kartı gösterdi" ifadelerini kullandı.
 

CHP ERKEN SEÇİM İSTİYOR MU?

Erken seçim için açıklamalar yapan Özel, "31 Mart seçimlerin sonuçlarından dolayı ben 'bir erken seçim tartışması başlatmayacağım' demiştim. Şimdi ise emeklinin sesini duymazsan, gençlerin geleceklerini karartmaya devam edersen, millet erken seçim isterse ben de haydi derim. Böyle giderlerse yakın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi