Başkan Akın, mevcut ekonomik koşullarda Turgutlu halkına en iyi hizmeti sunmak için çalıştıklarını belirterek, "Bu ekonomik şartlarda yapılabilecek maksimum hizmeti yapıyoruz" dedi.
Başkan Akın, Atatürk, Kurtuluş, Selvilitepe, Subaşı ve Mustafa Kemal mahallelerinde yürütülen üstyapı çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Kurtuluş, Selvilitepe ve Atatürk Mahallesinde ihalelerimizi yaptık ve yer teslimlerini gerçekleştirdik. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Selvilitepe ve Kurtuluş Mahallelerinde bayrama kadar çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz. Mustafa Kemal Mahallesi’nde ise altyapı çalışmaları bitti, üstyapı ihalesi yapıldı. 18 Mayıs itibarıyla müteahhide yer teslimi yapıyoruz. Bu bölgelerde toplamda 140 bin metrekarelik yol çalışması gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
Ayrıca ova yollarında geçen dönem 300 kilometrelik asfaltlama çalışması yaptıklarını hatırlatan Akın, bu dönemde de yolların tamiratı ve asfaltlama işlemlerinin devam edeceğini ifade etti.
Cari Borç Sıfır, İller Bankası Payı Yetersiz
Belediyenin ekonomik durumu hakkında da bilgi veren Akın, belediyenin esnafa ve müteahhitlere cari borcunun olmadığını belirterek, "Vergi dairesine 8,5 milyon TL, Sosyal Güvenlik Kurumu’na ise 160-170 milyon TL civarında borcumuz var. Bunlarla ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Bu ekonomik şartlara rağmen esnafımıza, müteahhidimize borcumuz yok, cari borcumuz sıfır. Ancak İller Bankasından gelen paylar ciddi şekilde düştü. Bu ay personel giderimiz 71 milyon TL. İller Bankasının gönderdiği tutar ise sadece 38 milyon TL. Bu açığı kapatmak için çeşitli kaynaklar arıyoruz" ifadelerini kullandı.
"Gelirler Yetersiz, Büyükşehir Kanunu Revize Edilmeli"
Turgutlu Belediyesi’nin gelir kaynaklarının kısıtlı olduğunu vurgulayan Başkan Akın, ilçe belediyelerinin sağlıklı hizmet üretebilmesi için Büyükşehir Kanunu’nun revize edilmesi gerektiğini söyledi. Akın, "Su, hal, mezbaha ve ulaşım gelirlerimiz yok. Sadece inşaat ruhsat harçları, emlak vergileri ve ara sıra yazılan cezalarla gelir elde ediyoruz. Bu şartlar altında ilçe belediyelerinin ekonomisini düzeltme şansı yok. Büyükşehir Kanunu’nun mutlaka revize edilmesi ve belediyelerin yeni gelir kaynaklarına sahip olması gerekiyor" şeklinde konuştu.
Başkan Akın, Ekrem Gürel Kültür Merkezi ve Selvilitepe Spor Kompleksi projelerinin de devam ettiğini belirterek, "Bu ekonomik şartlarda hem bütçemizi dengede tutmaya hem de halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi.