Ahmet ÜNSAL/Manisa

İki yıl önce 4-D öğrencileri ile birlikte 'Biz Çikolata Yemesek de Olur, Yeter ki Siz Yürüyün' adlı tekerlekli sandalye kampanyasıyla bir yıl içinde cep harçlıklarından artırdıkları paralarla 16 kişiye tekerlekli sandalye sahibi yaparak onları mutlu eden Cemal Ergün İlkokulunun Nazlı Aydın Çıplak isimli öğretmeni şimdi de yeni öğrencileri ile birlikte kollarını “Şimdi Birlikte Şarkı Söyleyebiliriz” projesi ile işitme engellilerin kulaklarına ses olmak için sıvadı.

Öğrencileri, velilerinin katkılarıyla ile birlikte üstesinde geldiği önceki projesi için Manisa Valisi Yaşar Karadeniz imzasını taşıyan onur belgesini Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş’ın elinden alan Nazlı Aydın Çıplak sevincini öğretmen arkadaşları ve yeni öğrencileri ile birlikte paylaştı.

Dile kolay tam bir yıllık çalışmanın ve üretmenin sonucundan minik kalpli öğrencileri ve onların anne ve babalarının da kendilerine verdiği katkılarla evlerine hapsolan 16 engelliye el ayak olan hamleleriyle onları hayatlarında çığır açacak olan tekerlekli sandalyelerle buluşturmanın haklı gururu, onuru taşıyan Nazlı öğretmen şimdilerde yeni hayatlara dokunacak bir projeye doğru yolculuğa çıkmaya hazırlanıyor.

İŞTE O PROJENİN ADI “ŞİMDİ BİRLİKTE ŞARKI SÖYLEYEBİLİRİZ”

İki yıl öncesinde mutlu sonla sonuçlanan projenin bir ikincisini öğrenci ve velilerine anlatan Nazlı öğretmen. Kulakları doğuştan ağır işiten hatta işitmekte, duymak güçlük çeken 7’den 70 kadınlı-erkekli o bireylere dokunacak proje 2022-2023 Eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte start aldı.

Onur ve başarı belgesini öğretmen ve öğrenci arkadaşları, Okul Müdürü Abdurrahman Şam’ın yanında takdim eden Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş;

“Nazlı öğretmenimiz ve onun öğrenci ve velilerin 16 kişiyi hayata bağlayan projesine gösterdikleri örnek çalışmadan dolayı ayakta alkışlıyorum. İlçemizde öğretmenlere yönelik ceza ve benzeri kınamalara imza atan bizlerin tam aksine böylesi güzel işlerde başarılar sonucunda onur belgesini vermeli. Ne yazık ki böylesi bir elimizden alınmış durumda. Sayın valilimiz Yaşar Karadeniz’in imzasıyla hazırlanmış bu belgeyi de vermekten gurur duyuyorum.” dedi.

ÖĞRETMENLER BAŞÖĞRETMEN-UZMAN ÖĞRETMENLİK SİSTEMİYLE İLGİLİ ENDİŞELERİNİ DİLE GETİRDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Demirtaş; Oldukça duygu yüklü bir o kadarda anlamlı törende öğretmenlerin sorunlarını dinledi. Öğretmenler, baş öğretmen, uzman öğretmen gibi kavramların içinde bulunduğu yeni uygulama şeklinden duydukları endişelerle ilgili soruları dinleyen Demirtaş;

 “Bakanlığımızın yeni hayata geçirmeye çalıştığı baş öğretmen, uzman öğretmen sisteminin uygulamaya geçmesiyle birlikte eksikliklerini hep birlikte göreceğiz.” dedi.

NAZLI ÖĞRETMEN DEN YENİ PROJE SÜPRİZİ

Cemal Ergün İlkokulunun Nazlı Aydın Çıplak adındaki genç öğretmeni ise hayata geçirmeyi planladığı yeni projesiyle ilgili olarak;

 “Öğrencilerimiz ve onların velileri ile yola çıktığımız projenin sonunda bir çok kişiye umut olduk ve onların hayata bakış açısına farklı pencereden bakmalarını sağladığımız için çok mutluyuz. Şimdi yolumuza farklı bir proje ile devam edeceğiz. Tabii ki bu yolculuğumuzda yine öğrencilerim ve onların velileri olacak.

O projenin adı  “Şimdi Birlikte Şarkı Söyleyebiliriz.” Bu projenin sonunda işitme engeli olanların duymalarını sağlayacak olan cihazlarla onları buluşturacağız. Onlar kulaklıklarını taktıkları anda hep birlikte dev bir koro gibi şarkılar söyleyeceğiz.” şeklinde ifade etti.

Editör: Zerrin Ağar