Manisa’nın Yunusemre ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen “Çocuk Şenliği ve Piknik Etkinliği”nde 33 okuldan yaklaşık 500 öğrenci bir araya geldi.
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan etkinlik, Yunusemre Anadolu İmam Hatip Lisesi karşısındaki ağaçlık alanda gerçekleştirildi. Etkinliğe Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erdinç Balcı, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zeynel Mutlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Piknik havasında geçen etkinlikte, katılımcılar yanlarında getirdikleri minder ve kilimlerle kahvaltı yaptı. Ardından düzenlenen çeşitli yarışmalarla çocuklar gönüllerince eğlendi. Yarışmalar kapsamında ip çekme, çuval yarışı ve balon patlatma oyunları oynandı. Ayrıca, Kızılay çocuklara ikramda bulunurken, bir alanda mesir macunu yapımı gösterisi düzenlendi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, etkinlikte yaptığı konuşmada, “23 Nisan’ın 105’inci yılını çocuklarımızla daha farklı bir şekilde kutlamak istedik. Amacımız sadece yarışmak değil, çocuklarımızın keyifli vakit geçirmesi ve eğlenmesiydi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.
Etkinlikte ayrıca illüzyon gösterisi yapılırken, beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde düzenlenen çeşitli oyunlar da çocukların neşesine neşe kattı.