Ortaokul son sınıf öğrencileri, okul bahçesinde yapılan bilim şenliğine öğretmenleri eşliğinde gruplar halinde katıldı. Türkiye’de ilk araç tasarımın gerçekleştirildiği ve en iyi tasarım ödülüne layık görülen ayrıca TEKNOFEST alanında birçok başarıya imza atan MOSTEM’li öğrencilerin yeni buluşlarının sergilendiği stantları sabahın erken saatlerinden akşam saatlerine kadar en ince ayrıntıları ile gezip notlar alan öğrenciler okuldan mutlu ayrıldı.
MOSTEM Okul Müdürü Mehmet Ali Özfiliz; Manisa OSB Başkan Danışması Nihat Akyol, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, MOS Lojistik yönetim Kurulu Üyeleri Ali Rıza Erdoğan, Ender Yüksel ve Rahim Renan Çapra ile MOS Lojistik Genel Müdürü Arda Erman’a bilim şenliği hakkında geniş bilgi verdi.
Manisa OSB Başkan Danışması Nihat Akyol, Manisa başta olmak üzere okullarına kayıt yaptırmak için sabırsızlıkla kayıt gününü bekleyen binlerce öğrenci olduğuna işaret ederek; “OSB yönetimi olarak böylesi bir okulu hayata geçirdiğimiz için o kadar mutluyuz ki geldiğimiz noktadan bunu anlayabiliyoruz. Genç eğitimci kadromuzla ve bu eğitim kadrosuna sonsuz güvenen bir OSB yönetimine sahip olan büyük bir aileyiz. Aile olmanın pozitif gücünü öğrencilerimizin katıldığı tüm etkinliklerde ve aldıkları üniversite sınav başarılarında görebiliyor olmanın mutluluğunu taşıyoruz. Bilim şenliğimizde 12 okulumuzu misafir ettik. Şenliğimize katılan öğrencilerimiz öğrencilerimizin yaptığı projeler, öğretmenler tarafından hazırlanan eğlenceli oyunlar, bu sene TEKNOFEST'te birinci olan Robomosb adli robot, MostemEC adlı elektrikli otomobil ve MOSTEM ET1 takımının hazırladığı eğitim seti gibi ürünlerini görme fırsatını buldu.” ifadelerini kullandı.