En düşük emekli maaşına ve kamu işçilerine yapılan zamların ardından kamuda çalışan 5 milyonu aşkın memur, maaşlarına Temmuz ayında ciddi bir oranda artış bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını söylemesinin ardından memur maaşlarına en az enflasyon farkına ek olarak yüzde 50 oranında zam yapılması bekleniyor.

MEMURLARA MAAŞ ZAMMI ÖNCESİ YENİ DESTEK

Memur maaşlarına yapılacak zam öncesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dan, haber geldi. Antalya'dan AK Parti milletvekili seçilen Bakan Çavuşoğlu, memurlara kira desteği vereceklerini açıkladı. Katıldığı toplantıda fahiş kira artışlarıyla ilgili konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Yasal düzenlemelerle ve ilave tedbirlerle gereğini yapacağız. Büyük şehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz" dedi.

Öte yandan Ekonomist Muhammet Bayram memur maaşlarına kademeli zam yapılmayacağını düşündüğünü söyledi. Bayram, "Eğer gerçekten 22 bin TL artış net ise diğer memurlara kademeli olabilir. Ama bu kanuni olarak mümkün değildir. Eğer 22 bin TL memur maaşı brüt ücret ise diğer memurlara kademeli bir şekilde artış olmayacaktır. Kademeli maaş artışının adil olmadığını düşünüyorum. Eğer yapılacaksa tüm memurlara yüzde 45’lik bir artış yapılır." ifadelerini kullandı.  TÜRKİYE GAZETESŞ

Editör: Onur Yılmaz