Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından 5'incisi bu yıl "Cumhuriyetin 100. Yılında Çalışma Hayatı" temasıyla Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nun (OPF) açılışında konuştu.

Manisalı çiftçilere güzel haber… Hasatta ödenebilecek! Manisalı çiftçilere güzel haber… Hasatta ödenebilecek!

Toplantıda yaptığı açıklamalarda her zaman işçi ve işveren kesimin yanında olduklarını asgari ücret sürecini de başarıyla sonuçlandırıldığını aktaran Bakanı Işıkhan Türkiye’deki sosyal güvenlik sistemine  değindi.

Yeni Bir Sigorta Sistemini Hayata Geçireceğiz

Bakan Işıkhan yeni bir uygulama hazırlıkları içinde olduklarını belirterek Yaşlılık Sigortası’nı hayata geçireceklerini açıkladı.

Nüfusun yaşlandığını hatırlatan Işıkhan, “Nüfusumuz yaşlanıyor. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın vaadi olan Yaşlılık Sigortası'nı da orta vadeli bir dönem içerisinde hayata geçirmek zorundayız. Yaşlılarımızı korumak durumundayız. Sosyal devlet mekanizmalarını hayata geçiriyoruz. Amacımız, burada vatandaşlarımızın yaşam kalitesini bir üst noktaya taşımak, risklere karşı koruyucu, önleyici hizmetleri geliştirmek.”

Yaşlı nüfusun istihdamda yer almasını sağlayacak düzenlemelere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Işıkhan, söz konusu nüfus gruplarının karşılaşabileceği sorunları öngörmeleri gerektiğine dikkati çekti.

Bakan Işıkhan, iş sağlığı ve güvenliğine de büyük önem verdiklerini dile getirerek, kayıt dışı istihdamla mücadelenin öncelikli hedefleri arasında olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA