Ankara, bugün Milliyetçi Hareket Partisi'nin 14. Olağan Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor. Kongre, "Vatan Sevgisi ve İdeal Mücadele", "Ülküye Bağlılık Ömür Boyu Yolculuk", "Millet İçin Varız, Ülkü İçin Varız" temalarıyla Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

Kongrede tek aday olan Devlet Bahçeli, 11. kez genel başkanlık koltuğuna oturacak. Ancak, Bahçeli'nin kongre salonuna sargılı kol ile giriş yapması dikkat çekti.

MHP Lideri Bahçeli’nin Koluna Ne Oldu?

MHP liderinin omuz burkulması sonucu kolunda yaşadığı bir incinme olduğu öğrenildi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç Dora, sosyal medya hesabından, “Milliyetçi Hareket Partisi 14. Olağan Büyük Kurultayına hamd olsun hazır, kongre öncesi Sn. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ters bir harekete bağlı olarak, omuz burkulması sonucu kolunda bir incinme olmuştur, kendisine geçmiş olsun diyerek, nazarlığımız kabul ediyoruz. Rabbim korusun.” açıklamasında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen, 14'üncü Olağan Büyük Kurultayı’nda önemli açıklamalarda bulunuyor.

Bahçeli’nin Konuşmasından Satır Başları

“Ülkümüzden dönersek, döneklere güvenirsek gök girsin kızıl çıksın, yeni yüzyıla Türkiye’nin damgasını vurmazsak gök girsin kızıl çıksın. Türk ve Türkiye sevdamızdan vazgeçersek gök girsin kızıl çıksın. Halktan, hakikatten milim ayrılırsak gök girsin kızıl çıksın. İç ve dış husumet cephesine boyun eğersek gök girsin kızıl çıksın. Türk milletine kem gözlerle bakanları affedersek gök girsin kızıl çıksın. Bölücülere, bölünme rüyası görenlere, terör sevicilere, kurt içinde çakal beslemeyi düşünen akılsızlara taviz verirsek gök girsin kızıl çıksın. Ülke için var olduk bir ülkeye yar olduk yastığımız mezar taşı yorganımız kan olsun. Biz bu yoldan dönersek namus bize ar olsun.

Aziz milletimizin Türk İslam aleminin ve sizlerin başı rahmet ortası mağfiret sonu ebedi kurtuluş olan Ramazan’ı şerifi mübarek olsun diyorum. Sadece ağzımızla değil ahlaki tamlıkla A’dan Z’ye her organımızın iştiraki ile oruç ibadetinin hakkını vermeliyiz. Ya gördüğümüz gibi davranmak ya da olduğumuz gibi görünmek bizim fıtratımızdır. Düşündüğü gibi yaşamayan pekala yaşadığı gibi düşünür. Türk fikir ve edebiyat hayatının mütevazi çığırı olan Sezai Karakoç’un açılmış kalplerin önüne geleceğin sayfaları sözü bir yönü ile ne yapacağını bilen nasıl yapacağını bilen niçin yapacağını bilen şuur sahibi dava insanları için söylenmiş gibidir.

Davamız ağırdır önüne gelenin omuzlayıp kaldırması imkansızdır. Davamız zordur ucuz yollardan menfaat umanların harcı değildir. Davamız Türklüğün davasıdır. Davamız mazlumların davasıdır. Gariplerin davasıdır, Allah’ın davasıdır.” 

Kaynak: Haber Merkezi