MHP Manisa Milletvekili Adayı Ali Uçak seçimlere 20 gün kala gece gündüz vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ederken, çeşitli platformlarda önemli açıklamalarda bulunuyor. Habertürk TV'de Burası Haftasonu adlı programa katılan Uçak,  yürüttüğü çalışmaları ve projelerini anlattı. Seçmenin siyasetçiden öncelikle samimiyet ve dürüstlük beklediğini, verilen her sözün mutlaka arkasında durulması gerektiğini vurgulayan Uçak, "Cumhur İttifakı adayı arkadaşlarımızın verdikleri her sözün arkasında duracaklarına inanıyorum. Bu konuda Manisalı hemşehrilerim uzun yıllardır beni çok iyi tanıyor; verdiğim her sözün arkasında duracağımı çok iyi biliyor" diye konuştu.

"KURAKLIĞA KARŞI KAPALI SULAMA ARTACAK"

"Bir hayalim var" sloganıyla milletvekili adayı olduğunu ve bu hayali Manisalılarla birlikte gerçekleştireceğini anlatan Uçak, "En büyük hayalimiz, Manisa'yı özellikle tarım alanında çok daha ileriye götürmek. Bunun için de öncelikle Ankara ile Manisa arasında, Manisa çiftçisi arasında bir köprü olacağım. Manisa'nın tarım potansiyeli çok büyük, Manisa tarıma yön verebilecek bir kent. Bu doğrultuda tarım ürünlerini çeşitlendirme ve hızla büyüyen kuraklık tehdidine karşı kapalı sulama sistemine yönelik önemli projelerimiz var. İnşallah seçildiğimizde bunları hükümetimizin ve bakanlığımızın desteğiyle hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

"ÇOK GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAĞIZ"

Henüz 5 yaşındayken semt pazarlarında maydanoz, limon sattığını ve 40 yılı aşkın süredir tarımın her kademesinde bulunduğunu vurgulayan Uçak, "Üretimin de, tüketimin de, pazarlamanın da, ihracatın da, komisyonculuğun da her kademesinde görev yapmış bir insanım. Son 12 yıldır yaş meyve ve sebze ihracatçısı olan bir firmanın sahibiyim. Semt pazarlarından bu günlere geldim. Her kademedeki sorunları ve çözüm yollarını biliyorum. Halkımız bize temsil görevi verdiğinde çok güzel projelere imza atacağız. Modern tarım gelişmiş ülkelerde nasıl oluyor, tarım ürünlerinin katmadeğeri nasıl artıyor, bu ürünlerin pazarlaması en iyi şekilde nasıl yapılıyor; bütün bunları biliyoruz ve ülke tarımımızı inşallah biz de en iyi noktaya taşıyacağız" şeklinde konuştu.

"ÜRETİCİNİN MALİYETLERİ AŞAĞI ÇEKİLMELİ"

Hükümetin son yıllarda çiftçiye ve köylüye önemli teşvik paketleri açıkladığını ve sahadan gelen biri olarak bu teşvik paketlerinin daha da verimli olması için çalışacağını anlatan Uçak, "Özellikle üreticimizin maliyetlerini aşağıya çekmeye dönük hazırladığımızı projelerimiz var. Bunları gündeme getireceğiz; hükümetimize, bakanlığımıza sunacağız. Ortaya koyacağımız projelerle sadece Manisa çiftçisi değil, ülkemizdeki tüm çiftçi kardeşlerimiz inşallah daha çok kazanacak ve gelişmiş ülkelerin çiftçileriyle rekabet edebilecek. Bu anlamda çok faydalı işler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

"MANİSALILARIN YARISINDA TELEFONUM VAR"

Milletvekili adaylığı sürecinde gece gündüz çalıştığını, gittiği her yerde büyük bir sevgi ve coşkuyla karşılandığını belirten Uçak, bu sevginin halk tarafından iyi tanınmak ve güvenilir olmaktan kaynaklandığını söyledi. Uçak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben her zaman halkın içinde olan biriyim. 5 yaşında pazarlarda çalışmaya başladım, sektörün her kademesinde yer aldım. Hiçbir Manisalı hemşerim bugüne kadar bana ulaşmakta sıkıntı yaşamadı, bundan sonra da yaşamayacağını bilir. Ben yokluğu da iyi bilirim, varlığı da iyi bilirim. Üretim yaparken de, ticaret yaparken de hep samimi ve dürüst oldum. Zaten başarılı olmamın temel sebebi de budur. Siyasette de dürüstlüğümden, samimiyetimden asla taviz vermeyeceğiz. Ben kendimi bildim bileli telefon numaram hep aynıdır. Manisa seçmenimizin en az yarısında benim cep telefonum vardır. Çok rahat bir şekilde bana ulaşabilirler. Meclise gittiğim de telefon numaram aynı olacak, değişmeyecek. Vatandaşım her sorununda arayacak ve beni karşısında bulacak. Zaten insanlar bunu bildiği için gittiğim yer yerde beni samimi bir şekilde ve coşkuyla karşılıyor." HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz