Kadın ve genç besicilere ekstra destek geliyor! Kadın ve genç besicilere ekstra destek geliyor!

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için önemli ipuçları veren yatırım uzmanı Mert Başaran, Türkiye'deki ekonomik koşulların getirdiği zorluklara rağmen, doğru strateji ile kazançlı çıkmanın yollarını paylaştı.

MERKEZİ YERLERİ BIRAKIN, BU İLLERE BAKIN

Başaran, gayrimenkul yatırımında en çok kazanç sağlayacak illeri belirlemek için büyük iş insanlarını takip etmek gerektiğini belirterek "Büyük iş insanlarından görüyorum. Gebze, Etiler, Bebek, Nişantaşı gibi merkezi bölgelerden ziyade Konya, Kayseri, Bilecik, Sakarya, Kütahya ve Manisa gibi bölgelerden fabrika ve konut arazileri alıyorlar” dedi.

Bu bölgelerden büyük tarla parçaları alınmasını öneren Başaran, şu ifadelere yer verdi: "Büyük iş insanlarından görüyorum. Gebze, Etiler, Bebek, Nişantaşı gibi merkezi bölgelerden ziyade Konya, Kayseri, Bilecik, Sakarya, Kütahya ve Manisa gibi bölgelerden fabrika ve konut arazileri alıyorlar. Çünkü geleceğin bu bölgelere doğru kaydığını görüyorlar"

BU BÖLGELER BÜYÜK DEĞER KAZANACAK

Başaran, uzun vadeli yatırım şeklinde düşünülmesi gerektiğini belirterek "Sanayi ve konut imarlarına yakın, büyük projelerin başlayacağı noktalarda büyük arazi alırsanız, gelecekte bu bölgelerin büyük değer kazanacağını göreceksiniz. 20 yıl sonra 'Benim olduğum yere Türkiye’nin en büyük fabrikaları geldi, aldığım arazi depo, fabrika, dükkan, daire oldu' diyeceksiniz" dedi.

Mert Başaran yatırım için alınan evlerin yaşlı evlerden olmasını söyleyerek "30, 40, 50 yıllık binalardan ev alın. Paranız yetmiyorsa bile, birinci el ev almaya çalışın, özellikle büyük sitelerdeki evleri tercih edin. Bu evlerin fiyatları düşük. Ancak bu evler önümüzdeki 5 yıl içinde ciddi şekilde dönüşecek. Şu anda her yer dönüşüm sürecinde" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber merkezi