İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener konuşmasında, CHP’nin hafta sonu gerçekleştirilen 38’inci Olağan Kurultay’ında yaptığı konuşmada, “Sırtımda hançerlerle seçime girdim.” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi. “Sayın Kılıçdaroğlu hançerden bahsetti. Eğer o ben isem, ben hiç kimsenin arkasından hançer vurmadım.” diyen Meral Akşener, “Ölümüne bir şeyi isteyip çevreyi görmüyorsan elbette hançerlenirsin.” ifadelerini kullandı.

CHP-İYİ Parti ittifak yapacak mı?

CHP kurultayı için, “Herkeslere selamlar gitti, biz hariç.” diyen Akşener, “Zaten sadece o, yan yana gelmenin bundan sonra zor olduğunun işaretidir.” İfadelerini kulland. Akşener, “Bundan sonra kendimizden başka kimseye kefil olmayız. Siz isteseniz bile ben olmam.” dedi.

Hani kutu kola koysanız seçiliyordu?

Seçimlerin ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğru aday olmadığını bir kez daha söyleyen Akşener, kutu kola benzetmesi yaptı. CHP’lilere yüklenen Akşener, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktık diye bize demediğini bırakmayanlar yeni genel başkan Özgür Özel’in en büyük ‘fan’ları oldu. Ben vatan haini, her şeyi bozan… Yahu hani Kılıçdaroğlu size göre yüzde 60’la kazanıyordu, hani kola kutusunu koysanız kazanıyordu. İnanamadım. İki rekat şükür namazı kıldım. Kral öldü, ama 2023’e damga vuran o garip anlayış aynen yerinde duruyor. Tüm kurultay süreci boyunca, Türk sağına ve bizlere bol miktarda hakaret edildi. Hançer edebiyatları, İYİ Parti eleştirileri havalarda uçuştu.” dedi.

Mehmet Çerçi’den zehir zemberek açıklamalar Mehmet Çerçi’den zehir zemberek açıklamalar

Editör: Onur Yılmaz