Manisalıların buluşma noktası olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen köklü bir yenileme ile adeta baştan aşağıya modern bir görünüme kavuştu. Yapılan çalışmalar sadece 25 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı.

1 Aralık tarihinde başlatılan çalışmaların ardından, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, ilgili daire başkanları ve Sanat Tarihi Öğretmeni Cengiz Sevener, meydanı inceleyerek yapılan yenilikleri değerlendirdi. Meydanın 22 yıl önceki halinden farklı olarak, kullanılan Manisa'nın Kula ilçesinden çıkan traverten taşlar, üst yapı çalışmalarında kullanıldı.

Yenileme çalışmalarında, meydanın simgelerinin korunduğuna ve 8 simgeye gerekli bakımların yapıldığına dikkat çeken Sanat Tarihi Öğretmeni Cengiz Sevener, meydanın yeni görünümüne tam not verdi. Sevener, önceki tasarımda Manisa'nın önemli olaylarını canlandırdığı tabloların, güncellenen meydanda yer aldığını belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya ise, çalışmaların 25 gün gibi kısa bir sürede tamamlandığını ifade ederek, meydanın havuzunda yapılan küçültme çalışmasıyla 180 metrekarelik bir alanın daha meydana kazandırıldığını söyledi.

Aydınlatma ve korkuluk gibi unsurların da tamamen yenilendiği bu proje, Manisalılara yeni yıl öncesi modern bir meydan deneyimi sunuyor.

Gönüllü gençler Manisa'nın kalbinde taht kurdu Gönüllü gençler Manisa'nın kalbinde taht kurdu

DJI_0376DJI_0365_DSC1132_DSC1084

Kaynak: Haber Merkezi