Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Akçaköy Mahallesi'nde yaşayan Toplar ailesinin tek çocuğu olan 25 yaşındaki zihinsel engelli Esra Toplar'ın beyaz gelinlik giyme hayali, Akçaköy Düğün ve Sosyal Tesislerinde gerçekleşti.

Düğüne Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sevinç Kibar ile Müdürlük Personeli Zehra Yavuz, Selime Bilgin, Serdar Uzyiğit ile Akçaköy Muhtarı Adil Kızıl ve köy halkı 7’den 70’e büyük bir katılım gerçekleştirdi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, düğün öncesinde genç kızı evinde ziyaret ederek ona oyuncak bebek hediye etti ve birlikte ilk danslarını gerçekleştirdi. Başkan Çerçi'nin, genç kızın gelinliğini diktirdiği bilgisi de edinildi.

Gülşah Toplar, 44 yaşında ve Esra'nın annesi olarak, kızının gelinlik giyme isteğini gerçekleştirmek için çaba sarf ettiklerini söyledi. Esra'nın 25 yaşında olduğunu ve zihinsel engeli olduğunu belirten Gülşah Toplar, Esra'nın mutluluğu için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi. Hatice'nin desteğiyle organizasyonu hazırladıklarını ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin yardımlarıyla gelinliği diktirdiklerini söyledi. Gülşah Toplar, Esra'nın mutluluğuyla onların da mutlu olduğunu vurguladı.

Eğitimci Yakup Ateş’ten Afrika’ya yardım köprüsü Eğitimci Yakup Ateş’ten Afrika’ya yardım köprüsü

Duygusal anların sıkça yaşandığı düğünde, Esra ve oyuncak bebeği Çisel'e kına yakılırken, takı merasiminde misafirler, Esra'nın mutluluğuna katılarak oyuncak bebek Çisel'e de takı taktılar.

Kaynak: İHA