Haber: Manisa Kulis Haber

Türkçede uçan daire kavramı da sıklıkla UFO anlamında kullanılır. UFO fenomenleri bazen sadece gözlemcilerin iddiasından, bazen de çeşitli kayıt cihazlarıyla elde edilen görüntü veya seslerden ibarettir. Daha öncesinde de UFO gözlemleri yapılmış olmakla birlikte, gözlem raporları 1950’li yıllardan itibaren, özellikle ABD’de büyük bir artış göstermiştir. Bu yıllardan itibaren günümüze kadar on binlerce UFO iddiası kaydedilmiştir. Manisa’da da son yıllarda sık sık UFO iddiaları gündeme gelmeye başladı. Peki Manisa’da UFO görüldü mü? Manisa’nın hangi ilçelerinde UFO görüldü? İşte o iddialar…

2004’TE SARIGÖL’DE GÖRÜLDÜ

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde gece üzüm toplamak için bağa giden bir grup işçi, gökyüzünde UFO gördüklerini iddia etmişti. Üzüm işçilerinin iddiasına göre, Sarıgöl’de akşam saat 20.45 sıralarında gökyüzünde ışıklar saçan ve daha sonra ışık topu şeklinde görülen bilinmeyen gök cismi, ortadan kayboldu. Sarıgöllü işçiler, gece üzüm bağındaki kuru üzümleri kaldırırken, gökyüzünde çevresine ışıklar saçan ışık topunun, hızlı bir şekilde dağılmasının ardından kayıplara karıştığını belirttiler.

2011 YILINDA SOMA’DA PARLAK CİSİM

Manisa'nın Soma İlçesinde, gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan hareketli üç ayrı parlak cisim, heyecana neden oldu. Gece saat 22.30 sıralarında Soma'da UFO heyecanı yaşandı… Vatandaşların şaşkın bakışları arasında ışık saçan üç ayrı cismin gökyüzünde uçan daire şeklinde hareket ettiği iddia edildi. UFO paniği yaşayan vatandaşlardan biri, kendisinin ve birçok kişinin gördüğü UFO’yu hemen cep telefonuna kaydettiğini ifade etti. Vatandaşlar, gökyüzünde çok net bir biçimde üç ayrı cismin hareket ettiğini gördüklerinde birden paniğe kapıldıklarını ifade ederek, uçan cisimlerin yeryüzüne çok yakın bir mesafede hareket ettiklerini söylediler. Uçan cisimlerin, mahalle sakinlerinin şaşkın bakışları arasında 15-20 dakika gezindikten sonra gözden kaybolduğu belirtildi.

Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü belli oldu! Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü belli oldu!

2020’DE UFO İDDİALARI VAR

2020 yılında Manisa’da üç gün arka arkaya gökyüzünde görüntülenen daire biçimindeki mavi renkli cisim UFO heyecanına neden olmuştu. Manisa’nın Saruhanlı ve Şehzadeler ilçelerinde 11-12-13 Nisan tarihlerinde iki vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülenen parlak daire biçimindeki mavi renkli cisim merak uyandırmış, akşam saat 09.00 itibariyle ortaya çıkan ve yaklaşık bir saat boyunca gözle görülen cismin görüntüleri sosyal medyada kullanıcılarını da heyecanlandırmıştı. Kimi vatandaşlar görülen cismi UFO olarak yorumlarken, kimileri de cismin uydu ya da bir yıldız olarak değerlendirmişti.

YUNUSEMRE’DE 2021 YILINDA BENZER GÖRÜNTÜ

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde sabaha karşı gökyüzünde tanımlanamayan bir cismin dolaşması paniğe neden olmuş ve Manisalı bir vatandaş o anı fotoğraflamıştı. Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yaşanan olay saat sabaha karşı 3:30 sularında meydana gelmişti. İlk bakışta nokta gibi görünen cismin ışık yayması dikkat çekmiş, Manisalı bir vatandaş o anları telefonun kamerasıyla fotoğraflamıştı. WhatsApp ihbar hattımıza fotoğrafları yollayarak o anlara tanıklık ettiğini söyleyen bir vatandaş durumu şöyle ifade etti: “Işığı yanıp sönüyordu. Kendi ekseninde dönüyordu bazen de sabit duruyordu.” Çekilen görüntülerin ne olduğu tartışma konusu olurken, meteoroloji balonu olabileceği de göz ardı edilmedi.

ELON MUSK’IN UYDUSU: STARLİNK

Manisa’nın farklı noktalarında gökyüzünde sıralı ışıklar görüldü. Işıkları gören kişilerden bazıları ışıkların UFO olduğunu düşünürken bazı kişiler ise ışıkların Starlink uyduları olabileceği söyledi. Şehrin farklı noktalarından gökyüzünde görüntülenen sıralı halde ışıklar merak uyandırdı. Bazı vatandaşlar Manisa’nın birçok ilçesinde gece saatlerinde gökyüzünde zincir şeklinde görülen ışıkların UFO olduğunu iddia ederken bazı vatandaşlar ise tanımlanamayan ışıkların Elon Musk’a ait SpaceX’in Starlink uyduları olabileceği değerlendirdi.

UFO GÖRÜLEN İLLER

İstanbul ve çevresi, Antalya, Alanya, Adana, Bursa, Bozcaada, Samsun, Ankara, İzmir, Efes ve çevresi, Manisa, Afyon, Denizli, Kayseri, Sivas, Nevşehir, Aksaray, Konya, Eskişehir, Safranbolu, Giresun, Kıbrıs, Kütahya, Adıyaman, Ağrı, Erzurum, Zonguldak, Ayvalık, İzmit, Yalova, Bolu, Çeşme, Bayburt, Balıkesir, Hatay, Sakarya, Tuz Gölü, Bodrum, Uşak, Şanlıurfa

Editör: Onur Yılmaz