Manisa’nın Alaşehir ilçesinde belediye temizlik işçisi olarak görev yapan Ali İlkgün, bulduğu para ve altın dolu çantayı sahibine teslim ederek örnek bir davranış sergiledi. İlkgün’ün duyarlılığı hem belediye yönetimi hem de ilçe halkı tarafından takdirle karşılandı.

Manisa'da temizlik işçisinden alkışlanacak hareket!

Alaşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan Ali İlkgün, 08.00-17.00 vardiyasında çalıştığı Alaşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde rutin kontrollerini gerçekleştirirken kadınlar tuvaletinde duvara asılı bir çanta fark etti. Her 20 dakikada bir tuvaletleri kontrol eden İlkgün, durumu vakit kaybetmeden zabıta ekiplerine bildirdi.

Zabıta ekipleriyle birlikte açılan çantanın içinden yüklü miktarda para ve altın takılar çıktı. Tutanak tutularak muhafaza altına alınan çantada kimlik bilgisi aranırken, terminalden alınmış bir yolcu bileti bulundu. Bilet üzerindeki telefon numarası üzerinden çantanın sahibine ulaşıldı.

Zabıta Müdürlüğü’ne gelen kadın, çantasını unuttuğunun farkında olmadığını belirterek büyük şaşkınlık yaşadı. Para ve altınlar tek tek sayılarak eksiksiz şekilde sahibine teslim edildi. İsminin açıklanmasını ve fotoğrafının çekilmesini istemeyen kadın, duyarlılıklarından dolayı belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Başkan’dan plaket ve 3 yevmiye

Ahmet Öküzcüoğlu, belediye işçisinin örnek davranışını öğrenmesinin ardından Ali İlkgün’ü makamına davet etti. İlkgün’e plaket takdim eden Öküzcüoğlu, ayrıca 3 yevmiye ikramiye verilmesi talimatını verdi.

Öküzcüoğlu, “Duyarlılığından dolayı seni tebrik ediyorum. Kamu kurumlarında böyle insanların görev yapması gurur verici. Bu davranışın diğer çalışanlara da örnek olmasını istiyoruz. İyilik bulaşıcıdır” ifadelerini kullandı.

“Bu parayı yemem, çocuğuma da yedirmem”

56 yaşında, evli ve 2 çocuk babası olan Ali İlkgün ise yaptığı açıklamada, çantayı görür görmez zabıtaya haber verdiğini belirterek, “Vatandaşlık görevimi yaptım. Allah korusun, bu parayı yemem de çoluğuma çocuğuma da yedirmem” dedi.

Ödülü kabul etmek istemediği öğrenilen İlkgün’ün, belediye yönetiminin ısrarı üzerine ikramiyeyi alacağı belirtildi.

Kaynak: İHA