Kış mevsimini yaşadığımız şu günlerde hava kirliliği de gözle görülür bir oranda arttı. Manisa da bu kirlilikten nasibini alırken, Greenpeace Akdeniz hava kirliliğinin en yoğun olduğu 20 bölgeyi paylaştı. Listede Manisa da yer aldı.

G F4 T Zj C Xs A A B L O C

Türkiye’nin Havası En Kirli Bölgesi Ortaya Çıktı

Paylaşılan verilere göre Türkiye’de hava kirliliğinin en yoğun olduğu bölge, Hatay İskenderun ilçesi oldu. İlçede 235 gün boyunca PM 10 limit değerinin aşıldığı kirli hava solundu.

G F4 T Zj D W E A Anw J G

Manisa’dan Da Bir Bölge Var

20 bölgenin arasında Manisa da yer aldı. Manisa’nın havası en kirli bölgesi olarak Manisa Merkez’deki Ulupark bölgesi oldu. Ulupark civarında 228 gün boyunca hava kirliliği limit değeri aşıldı.

G F4 T Zi6 Ww A Av Iac

Greenpeace’ten Açıklama

Greenpeace’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şöyle denildi: “Türkiye'de hava kirliliğinin en yoğun olduğu 20 bölgeyi, hava kalite izleme istasyonlarının verilerini analiz ederek belirledik. İlk sırada Hatay’ın İskenderun ilçesi (Merkez) yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre hava kirliliği dünya genelinde dakikada 13 insanın ölümüne yol açıyor. Türkiye’de ise ölüme yol açan risklerde tütün, aşırı kilo, hipertansiyon (yüksek tansiyon) ve hipergliseminin (yüksek kan şekeri) ardından hava kirliliği 5’inci sırada yer alıyor. Gerekli önlemlerin acilen alınması lazım. Havamızı birlikte koruyalım!

G F4 T Zj D X U A A5 Odj

İşte Havası En Kirli 20 Bölge

Türkiye'de hava kirliliğinin en yüksek olduğu 20 bölge sırasıyla şöyle;

1-İskenderun (Hatay)

2-Kadıköy-Göztepe (İstanbul)

3-Iğdır Merkez

4-Osmaniye Merkez

5-Elbistan (Kahramanmaraş)

6-Kadirli (Osmaniye)

7-Karatay (Konya)

8-Nazilli (Aydın)

9-Nilüfer (Bursa)

10-Kestel (Bursa)

11-Merkez Ulupark (Manisa)

12-Karatay-Karkent (Konya)

13-Akdeniz-İstiklal (Mersin)

14-Muş Merkez

15-Şahinbey-Beydilli (Gaziantep)

16-Hakkari Merkez

17-Aydın Merkez

18-Batman Merkez

19-Şahinbey-GaskiD6 (Gaziantep)

20-Denizli Merkez

Kaynak: Haber Merkezi