Soma Kaymakamı Ünal Koç, beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Umut Mütevellioğlu, İlçe Yazı İşleri Müdürü Yener Diştaş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayati Aslan, Orman İşletme Müdürü Mehmet Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Kılınçal ile birlikte kırsal mahallelerdeki yangın risklerine karşı alınan önlemleri yerinde inceledi.

Dualar, Akçaavlu, Ularca, Pirahmet ve Sevişler mahallelerine yapılan ziyaretlerde, yangına müdahalede kullanılacak ekipmanlar, araçlar ve mevcut imkanlar gözden geçirildi.

"Yangın Riski Artıyor"

Yaz sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve düşük nem oranı nedeniyle yangın riskinin arttığını belirten Kaymakam Ünal Koç, tüm kurumların ve vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Koç, “Yangınlarla mücadelede sadece resmi kurumların değil, tüm vatandaşların işbirliği içinde olması büyük önem taşıyor. Uyarılara dikkat edelim, tedbiri elden bırakmayalım” dedi.

Yangınlar 13 ilde 407 konut, 17 iş yeri ve 96 ahıra zarar verdi... Manisa da listede!
Yangınlar 13 ilde 407 konut, 17 iş yeri ve 96 ahıra zarar verdi... Manisa da listede!
İçeriği Görüntüle

Vatandaşlarla Birebir Görüşüldü

Mahalle ziyaretlerinde vatandaşlarla da bir araya gelen heyet, alınan önlemleri anlatarak yangınla mücadele sürecine halkın katılımını teşvik etti. Ziyaretlerde vatandaşların talep ve önerileri dinlenerek gerekli notlar alındı.

Heyet, yerinde yapılan denetimlerin ardından önleyici tedbirlerin daha etkin uygulanabilmesi için çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: İHA