8 Eylül Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle düzenlenen etkinliklerde atlı gösteride yer alan bir kişi, aynı gösteride sahne verilen bir ata tokat atarak şiddet uyguladı. Dehşete düşüren görüntüler kısa sürede gündem olurken sosyal medya kullanıcıları olaya tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Manisa Valiliği, şiddet uygulayan şahıs hakkında idari işlem uygulandığını belirterek “Manisa'nın 08.09.2022 tarihinde gerçekleştirilen kurtuluş günü etkinliklerinde, atlı gösterilerde görev alan bir kişinin, yine etkinliklerde kullanılan bir ata tokat atmasına dair bir videonun sosyal medya platformlarında paylaşıldığı tespit edilmiştir. Atına kötü muamelede bulunan kişi tespit edilmiş olup, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce bu kişiye idari para cezası uygulanacaktır.” açıklamasını yaptı.

Öte yandan Manisa Büyükşehir Belediyesi, şiddet uygulayan şahısların kendileriyle bir alakaları olmadıklarını ifade ederek, atın sahibine cezai işlem uygulandığını şu sözlerle duyurdu:

Bilgi sahibi olmadan kurumumuzu etiketleyerek, hayvana eziyet edildiği konusunda yapılan yorumlar üzerine bu açıklamayı yapma zorunluluğu duyduk.

Ata şiddet uygulayan şahısların kurumumuzla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Hayvana şiddet uygulayanlarla ilgili iş ve işlemler de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yapılmakta olup atın sahibi bulunarak gerekli cezai işlemler de ilgili kurum tarafından yapılmıştır.

Editör: Onur Yılmaz