ilan.gov.tr bir borçtan dolayı satışa çıkarılan taşınmazın ilanını duyurdu. 1537 metrekare arsa ve üzerindeki yapıların muhammen kıymeti 2.900.000 TL.

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Beylikli Mahallesi’nde bulunan arsa ve üzerindeki yapılar 124 ada 78 parseldir. Taşınmaz tapu kaydına göre 1537,40 metrekare yüzölçümlü arsa vasfındadır.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıflarında şu bilgiler yer aldı:

Parselin güney cephesinde yaklaşık 72,93 metrekare alana sahip tek katlı yığma tarzda yapılmış, mesken olarak kullanılan taşınmaz mevcuttur. No: 160 kapı numarasına sahip olan taşınmaz, 2 oda, salon, mutfak, banyo-wc, hol ve zemine oturan terastan oluşmaktadır.

Taşınmazın tavanı plastik lambri tavandır ve zemininin bir kısmı seramik bir kısmı laminant kaplamadır. Banyo-wc’nin zemini seramik duvarları yarım boy fayans kaplamadır. Odalar sıvalı ve boyalıdır. Mutfak dolabı MDF kasalı, akrilik kapak olup tezgah granit tezgahtır. Tezgah ile dolap arası fayans kaplamadır. Yapının pencere doğramaları PVC doğramadır. Yapının iç kapıları Amerikan kapı, dış kapısı demir doğramadır. Soba ve klima ile ısıtılmaktadır. Taşınmazın çatısı ahşap karkas üzeri kiremit örtülüdür.

Parsel üzerindeki yapı yaklaşık olarak 21-30 yıllıktır. Aşınma paylarına ilişkin oranları gösteren cetvel uyarınca yapıların yıpranma payı yüzde 32’dir. Parselin kuzeyinde betonarme tarzda yapılmış iki katlı (zemin+1) yapı mevcuttur. Yapının zemin katı garaj-depo olarak kullanılmakta olup zemin kat yaklaşık 159 metrekare alana sahiptir. Bu kısmın kapı ve penceresi mevcut değildir. Taşınmazın 1. katı mesken olarak kullanılmakta olup yaklaşık 170 m2 alana sahiptir. Binaya giriş kapısı demir doğramadır. Giriş holü ve merdivenler mermer kaplamadır. Merdiven korkulukları demir doğrama olup üzeri yağlı boyalıdır.

Meskenin giriş yapı çelik kapıdır. Mesken 3 oda, salon, mutfak, banyo, wc, hol ve iki balkondan oluşmaktadır. Yapıda ıslak zeminler hariç zemin laminant parke ile döşelidir. Banyo ve wc’nin zemini seramik duvarları fayans kaplamadır. Duvarlar sıvalı ve boyalı haldedir. Odaların tavan kenarlarına ve göbek kısımlarına kartonpiyer uygulaması yapılmıştır. İç kapılar lake boyalı amerikan kapı, pencere doğramaları pvc doğramadır. Banyoda Hilton lavabo ve duşakabin mevcuttur. Mutfak tezghı granit olup tezgah ile dolap arası fayans kaplamadır. Balkon zeminleri seramik kaplama olup balkon korkulukları demir doğrama üzeri yağlı boyalıdır.

Taşınmazın çatısı hafif çelik profiller üzeri dolgulu trapez sac çatıdır. Taşınmazda asansör bulunmamaktadır. Isınma soba ve klima ile sağlanmaktadır. Parsel üzerindeki yapı yaklaşık olarak 6-10 yıllıktır. Aşınma Paylarına İlişkin Oranları Gösteren Cetvel uyarınca yapıların yıpranma payı % 10’dir. İki katlı yapının güney cephesinde 1. Kattaki mesken tarafından balkon- teras olarak kullanılan yaklaşık 35,64 metrekare alana sahip sundurma yapısı mevcuttur. Bu yapı betonarme tarzda yapılmıştır. 1. kattaki mesken tarafından teras-balkon olarak kullanılan sundurma yapısının zemini seramik kaplama olup çatısı hafif çelik profiller üzeri trapez sac çatıdır.

Salihli'de 1.537 m² arsa ve üzerindeki yapıların muhammen bedeli 2.900.000 TL’dir.

Kaynak: Haber Merkezi