Manisa'nın Akhisar ilçesinde tarımsal üretimin verim ve kalitesini artırmaya yönelik saha çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri, anıza ekilen karpuz ve kavun tarlalarının yanı sıra sanayilik domates üretim alanlarında kapsamlı incelemeler gerçekleştiriyor.
Anıza ekilen ürünler tek tek incelendi
Buğday hasadının ardından ikinci ürün olarak anıza ekim yöntemiyle yetiştirilen karpuz ve kavun tarlalarında hastalık ve zararlı kontrolleri yapan ekipler, bitkilerin gelişim durumunu yerinde değerlendirdi. Denetimlerde yabancı ot mücadelesi ve bitki besleme uygulamaları da incelenirken, üreticilere doğru uygulamalar konusunda teknik bilgilendirmelerde bulunuldu.

Sanayilik domateslerde hastalık takibi sürüyor
İlçe genelindeki sanayilik domates üretim alanlarında da kontrollerini sürdüren teknik ekipler, hastalık ve zararlı risklerine karşı üreticileri uyardı. Ürün sağlığının korunması, verim ve kalite kayıplarının önlenmesi için alınması gereken tedbirler hakkında üreticilere tavsiyeler verildi.





