Yurt genelinde kış etkisini hissettirmeye başladı. Doğu kara teslim olurken batı sağanak yağışın etkisi altına girdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarıların ardından İzmir’de ve Manisa’da sağanak yağış etkili oldu.  İzmir’de sağanak yağış hayatı felç ederken, Manisa’da Büyükşehir ve MASKİ ekipleri sahadaki çalışmalarıyla yağışa karşı önlem almaya devam etti.

VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI

İzmir’de sağanak yağış yine alışıldık manzaralara neden oldu. Sağanak yağış hayatı felç ederken, İzmir’in merkez ilçelerinden olan Buca ve Bornova’da caddeler ve sokaklar adeta göle döndü. İş yerlerini su bastı. İlerlemekte güçlük çeken araçlar suların arasında kayboldu. Sağanak yağışın kenti bu denli olumsuz etkilemesine İzmirliler tepki gösterdi.

MANİSA’DA EKİPLER TEYAKKUZ HALİNDEYDİ

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından kent genelinde olumsuz bir durum yaşanmaması için Büyükşehir ve MASKİ ekipleri, sahadaki çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürdü. Ekipler sıkıntıları bölgeleri tespit ederek hızlı müdahale etti.  Şiddetli yağış boyunca yoğun mesai harcayan Büyükşehir ve MASKİ ekipleri, 17 ilçede yağmur suyu ızgaraları, kanalizasyon hatları, dereler ve muhtelif noktalarda temizlik çalışması gerçekleştirmeye devam etti. Böylelikle Manisalı vatandaşlar herhangi bir sorun yaşamamış oldu.

MASKİ 300 metreye kadar indi! Saatte 7 ton geliyor... MASKİ 300 metreye kadar indi! Saatte 7 ton geliyor...

Editör: Nuray Bozkurt