Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in geçirdiği talihsiz kaza sonrası yaşam mücadelesi devam ederken, bazı medya kuruluşlarının haber dili tepki çekti. Manisa Gazeteciler Cemiyeti, özellikle Yeni Akit Gazetesi’nde yayımlanan haberin basın meslek ilkelerine aykırı olduğunu belirtti.
Cemiyetin yaptığı açıklamada, böylesine hassas bir durumda mizahi ya da küçümseyici ifadelerin kullanılması kabul edilemez olarak nitelendirildi. Basının öncelikli görevinin kamuoyunu saygılı ve duyarlı bir şekilde bilgilendirmek olduğu vurgulandı. Ancak bazı yayın organlarının bu sorumluluğu ihmal ederek, insan hayatını küçümseyen haberler yapması mesleki etikle bağdaşmadığına dikkat çekildi.
Manisa Gazeteciler Cemiyeti, gazeteciliğin bir kamu hizmeti olduğunu hatırlatarak, gerçeğe sadakat, saygı, tarafsızlık ve insan onuruna duyarlılığın mesleğin temel ilkeleri olduğunu yineledi. Cemiyet, etik dışı yayınları kınayarak, tüm basın mensuplarını meslek ilkeleri doğrultusunda hareket etmeye çağırdı.