Aydın’ın Didim ilçesinde kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı görevlisi olarak tanıtıp bir kadını yaklaşık 12 milyon lira dolandırdığı iddia edilen şüphelilere yönelik yürütülen soruşturmada Manisa detayı dikkat çekti. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü geniş çaplı çalışma kapsamında İstanbul, İzmir ve Manisa’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheliden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kadını “Gizli Operasyon” Yalanıyla Dolandırdılar

İddiaya göre şüpheliler, Didim’de yaşayan F.E. isimli kadını telefonla arayarak kimlik bilgilerinin kopyalandığını ve adına yasa dışı işlemler yapıldığını söyledi. Kendilerini devlet görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar, yürütüldüğünü öne sürdükleri “gizli operasyon” bahanesiyle kadını baskı altına aldı.

Şüphelilerin yönlendirmelerine inanan kadın, 20 Nisan tarihinde yaklaşık 4 milyon TL’yi elden teslim etti. Olaydan birkaç gün sonra yeniden iletişime geçen şebeke üyeleri, bu kez mağdurun banka hesabındaki 160 bin Euro’yu çektirerek parayı yeniden elden aldı. Böylece dolandırıcıların yaklaşık 12 milyon TL’lik vurgun yaptığı ortaya çıktı.

Manisa Ayağıyla Eş Zamanlı Operasyon

Olayın ardından çalışma başlatan Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kameraları ve ulaşım kayıtlarını inceleyerek şüphelilerin izini sürdü. Yapılan incelemelerde bazı şüphelilerin İzmir, İstanbul ve Manisa bağlantılarının bulunduğu belirlendi.

Kimlikleri tespit edilen zanlılara yönelik İstanbul, İzmir ve Manisa’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheli Didim’e getirildi.

2 Şüpheli Tutuklandı

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüphelilerle ilgili adli işlemlerin sürdüğü öğrenildi. Şüphelilerin ifadelerinde, dolandırıcılıkla elde edilen paraları İstanbul’da kimliğini bilmedikleri kişilere teslim ettiklerini ve bu iş karşılığında ücret aldıklarını söyledikleri belirtildi.

6 Milyonluk Birikim ve Ev Satışı Son Anda Engellendi

Şebekenin mağdur kadının Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki yaklaşık 6 milyon TL’lik birikimini ve evini de almaya çalıştığı öğrenildi. Ancak kadının kardeşinin durumdan şüphelenmesi üzerine satış ve para transferi işlemlerinin son anda durdurulduğu bildirildi.

Şüphelilerin ayrıca İzmir, İstanbul ve Samsun’da da benzer yöntemlerle dolandırıcılık olaylarına karıştıkları iddia edildi.

Kaynak: İHA