LGS saat kaçta başlayacak, bitecek, sınav kaç dakika sürecek? 2023 LGS saati ve süresiyle ilgili ayrıntılar... Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için geri sayım sürerken sınavın saati ve süresine yönelik araştırmalar da hız kazandı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi sınav, 4 Haziran Pazar günü belirtilen saat ve sürede gerçekleştirilecek. Sınava katılım sağlayacak olan öğrenciler ve veliler, son kontrolleri yapıyor. Peki, LGS saat kaçta başlayacak, bitecek, sınav kaç dakika sürecek? LGS kılavuzunda saat ve süre bilgilerine yer verildi. Yayımlanan başvuru kılavuzuna göre, sınavın birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlayacak.

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek.

İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz