Seçim öncesi dönemde birçok ekonomist, seçimlerin ardından kredi kartlarına ilişkin önemli adımların atılacağını öngörmüştü. Bu öngörüler çerçevesinde, kredi kartı kullanımında kısıtlamaların getirileceği iddia edilirken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) önemli bir aktör olarak öne çıktı. Peki, kredi kartlarında beklenen kısıtlamalar gerçekleşecek mi? Limitler ne kadar düşürülecek? İşte ayrıntılar…

Yüzde 50’ye kadar çıktı

Genel seçimlerin ardından geçen yılın haziran ayından itibaren finansal alanda bir dizi önlem alındı. Bu dönemde politika faizleri yüzde 50'ye kadar yükseltildi. Ayrıca, geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla, kredi kartlarından yapılan nakit çekim işlemlerine uygulanan faiz oranı yüzde 5'e çıkarıldı.

Şehzadeler’de daire satılıyor! Şehzadeler’de daire satılıyor!

Yeni kısıtlamalar gelecek

İktisat uzmanı Hayri Kozanoğlu, seçimlerin ardından kredi kartlarında bazı sınırlamaların uygulanacağını öne sürdü. Sosyal medya platformlarından yaptığı paylaşımda, "Seçimlerin ardından kredi kartı faizlerinin artırılması, limitlerin kısıtlanması, asgari ödeme miktarlarının yükseltilmesi gibi önlemler alınacak. Bu durum, acil borç ödeme zorluklarına neden olabilir. Borçluların oluşturacağı dinamik bir toplumsal hareketin ciddi potansiyeli bulunuyor!" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi