İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi, Ergenç’e 1 yıl 10 ay 15 gün, Kocaoğlu’na ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.
“Orada İnsan Seli Vardı”
Duruşmada savunma yapan Halit Ergenç, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. “Orada benim tanık olarak ifademe başvuruldu ve ben yalan söylemedim” diyen Ergenç, Ayşe Barım ile ilgili olarak, “onlarla ne görüştüğünü bilecek kadar tanışıklığım yok” ifadesini kullandı. Oyuncu ayrıca, o dönemde hakkında çıkan sosyal medya iddialarının asılsız olduğunu belirtti.
Mahkemeden Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Kararı
Mahkeme, her iki oyuncunun duruşma boyunca saygılı tutumlarını göz önünde bulundurarak hapis cezalarını verdi. Ancak ‘hükmün açıklanmasının geri bırakılması’na hükmetti. Bu karar, sanıkların belirli bir denetim süresi boyunca suç işlememeleri durumunda cezalarının infaz edilmeyeceği anlamına geliyor.
“Yalan Söyledim Yani?”
Kararın ardından Halit Ergenç, şaşkınlığını gizleyemeyerek hakime, “Yalan söyledim yani?” diye sordu. Moralinin bozulduğu gözlenen Ergenç, itiraz edeceklerini ifade etti. Basın mensuplarının sorularını ise “daha sonra” diyerek yanıtsız bıraktı ve adliyeden ayrıldı.